"İlk kez de tv100 ekranlarından duyuyorsunuz" diyerek Hacı Yakışıklı, HÜDA PAR'ın yerel seçim kararını duyurdu

Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Yakışıklı, HÜDA PAR liderinin "“İstanbul, Ankara ve İzmir’de Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz" dediğini aktardı.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı ve Fuat Uğur, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. 31 Mart'ta yapılacak seçimler programda masaya yatırıldı. 

Hacı Yakışıklı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşmesini şu sözlerle anlattı:
HÜDA PAR heyetinin de bugün toplantısı vardı hatta HÜDA PAR açıklama yaptı. HÜDA PAR genel merkezden yapılan açıklamada “Bazı illerde ittifakı destekleyeceğiz ama genelde biz aday göstereceğiz” diyorlardı. Bende Zekeriya Yağıcıoğlu’na “HÜDA PAR olarak bazı iller nereler? Bunu bize açıklar mısınız” diye sordum. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’da şu anda ilk kez tv100’de okuyacağınız şekilde “İstanbul, Ankara ve İzmir’de Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz” dedi. HÜDA PAR 2024 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de cumhur ittifakını destekleyeceğini açıkladı. İlk kez de tv100 ekranlarından duyuyorsunuz. “Bazı ilçelerde de yerel bazlı ittifaklar olabilir” dedi. “Bunun yanında diğer tüm yerlerde kendi ismimiz, adayımız ve logomuzla seçimlere gireceğiz” dedi. “Bugün seçim koordinasyon merkezinin oluşturması kararını aldık. Adaylarımız merkez yoklaması usulüyle belirlenecek” dedi. “Özerklik gündemimizde yok. Özerklik talebimiz de yok” ifadesini kullandı.