İllere göre artış oranı değişiyor

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından kentsel dönüşüm için kollar sıvandı. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Yarısı bizden kampanyası ile özellikle İstanbul’da verilecek destek belli oldu. Kira desteği il il değişkenlik gösterirken. Fiyatlarda artış meydana geldi.

İllere göre artış oranı değişiyor

Kira yardımları en son Mart 2023 tarihinde düzenlenmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni yılla birlikte kentsel dönüşümde 2024 yılı kira yardımlarını açıkladı. İllere göre değişiklik gösteren kira yardımı yeni yılda güncellendi. İstanbul’da yüzde 57lik bir artış görülürken, ikinci kategoride yer alan Ankara, Antalya Bursa ve İzmir’de kira yardımlarında yüzde 50’lik bir artış yapıldı.

Riskli yapı tespiti yapılan yapıların, hak sahiplerine malik, kiracı, aynı hak sahibine kira yardımı yapılacak. Sınırlı aynı hak sahiplerine ise, illerine göre değişmekle birlikte 15 bin ila 27 bin 500 lira arasında destek sağlanacak. Kira yardımı başvuruları belirlenen müdürlükler ya da belediyeler tarafından inceleniyor. Uygun bulunması halinde ise 18 aya kadar bu destekler veriliyor. Uygun bulunması halinde ise 18 aya kadar bu destekler veriliyor. Yarısı bizden kampanyasında, İstanbul için verilecek destekte taşınmazı tahliye edecek kişiler için 100 bin TL verilecek.