Bu test ile beyniniz hangi tarafını kullandığını öğrenebileceksiniz! Beyninizin sağ tarafını mı yoksa sol tarafını mı kullanıyorsunuz?

Sizlere sunmuş olduğumuz bu görselde bir hayvan gizli. Beyninizin nesneleri nasıl algıladığı konusunda bilgi sahibi olacağınız bu test ile beyninizin sağ tarafını mı yoksa sol tarafını mı çalıştırdığınızı öğrenebileceksiniz.

Bu test ile beyniniz hangi tarafını kullandığını öğrenebileceksiniz! Beyninizin sağ tarafını mı yoksa sol tarafını mı kullanıyorsunuz?

Bu görselde gizlenen yanılsamada bir hayvan bulunmakta. Fakat bu hayvanı herkes birbirinden farklı görüyor. Zaten işin sırrı da burada. Gördüğünüz hayvan beyninizin ne tarafının çalıştığını gösteriyor.. Görüntüye çok yakından bakarak bir şey görmeniz mümkün değil. Siyah beyaz çizgilerden oluşan görsele belli bir mesafeden bakmak gerekiyor. Buyurun teste.

HANGİ HAYVANI GÖRÜYORSUNUZ?

Bu görsele baktığınızda gördüğünüz hayvanı belirleyin. Rahat görebilmek adına 40 santimetre uzaktan bakmanız önerilmektedir. Görsele baktığında kedi ya da geyik görenlerin yanında hiçbir şey görmeyenler de olacaktır. Kedi görenler sağ beynini, geyik görenler sol beynini kullanıyor demektir.

SAĞ BEYİN İLE SOL BEYİN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Sağ beyin, yaratıcılık ile ilgilidir. Görsel ve işitseldir, sezgiler için sağ beyin kullanılır. Görme ve duyma yolu ile öğrenir, olağanüstü hayaller düşler, mecaz anlamlara yakındır ve vücudun solunda yer alan organları yönetir.

Sol beyin ise mantıksaldır, kelime, sayı ve sembollerle alakalıdır. Matematiksel işlemler için uygundur, neden sonuç ilişkisi kurmada ve analitik düşünmede başarılıdır. Vücudun sağında bulunan organlar sol beyin tarafından yönetilir.