İmamoğlu İYİ Parti'nin afişlerinin asılmasını engelledi mi? Buğra Kavuncu tv100'e konuştu: Ben başkan olsam talimat verir, astırırdım

İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu, tv100 özel yayınında gazeteci Kübra Par ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı. Kavuncu, İstanbul'da seçim afişlerinin asılmasının Ekrem İmamoğlu tarafından engellendiği iddiasına karşılık "Kampanyayı yürüten Kampanyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın takip ettiği bir konu. Bu bir saniyelik bir karardır ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam 'Talimat veriyorum astırın' derdim." ifadesini kullandı.

tv100 özel yayınına katılan İYİ Parti İBB Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul'daki İYİ Parti - İBB afiş polemiği üzerine şu açıklamalarda bulundu:

"Biz kimseye vurarak prim yapmayız, yapacak bir parti de değiliz. Olayın detaylarına çok vakıf değilim. Kampanyayı yürüten Kampanyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın takip ettiği bir konu. Bu bir saniyelik bir karardır ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam 'Talimat veriyorum astırın' derdim.

"BİZE İBB'DEN BİR GERİ DÖNÜŞ OLMADI"
Bize İBB'den bir geri dönüş olmadı. Galiba para iade edildi ve biz o ajansla çalışmayı bırakıp, afişleri geri çektik. Ben belediye başkanı olsam daha da ileri gidip, belediyenin elindeki bütün o üst geçitler için "Ben belediye başkanıyım, bana çok yüklenilecek deyip, yüzde 60'ını 70'ini ben alayım, kalan kısmı da diğer bütün adaylara dağıtayım" derdim. Böyle bir adım üzerine bu tartışma da şu anda konuşuluyor olmazdı."

"AFİŞLER 3 BÜYÜK ŞEHİRDE ASILMADI"
3 büyük şehire afiş gittiğine eminim fakat diğer şehirleri bilmiyorum. Ama 3 büyük şehirde afiş asılmadı."