İmamoğlu: Toplumun her kesimi konuşsun istiyorum

Ekrem İmamoğlu katıldığı bir programda seçim çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. YSK'nın gerekçeli kararı için "Tarihinde böyle bir şey yok" diyen İmamoğlu, "Kime ne oy çıktığı belli" dedi.

İmamoğlu: Toplumun her kesimi konuşsun istiyorum

CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

YSK'nın gerekçeli kararı

"Çokça söylenecek şey var bu raporla ilgili. Genel Başkan Yardımcısı da açıklamalarda bulundu. Ben bazı kısımlarıyla ilgili notlar aldım. Paylaşmak isterim.

250 sayfalık raporun ilk 12 sayfası sadece AK Parti'nin itiraz dilekçesinin özeti, devam eden 84 sayfa YSK'nın yazışmaları. Dedim ya tembel öğrencinin edebiyat dersinde yazdığı sayfa... Daha sonra ilçe seçim kuruluna yazılan yazılar, daha sonraki sayfalar yine tespitler. Bu şekilde sayfalar dolduruluyor. Geriye sadece 12 sayfa kalıyor. 7 üye, 17 gün boyunca sadece 12 sayfalık bir rapor düzenlemiş aslında. Ve içi bomboş. İçinde hiçbir şey yok. Yani 7 üyenin ne bulduğuna bakmayın, hukuk adına hiçbir şey göremeyeceksiniz. Demiş ki; 108 sandıkça sayım döküm cetvellerinde eksikler var. 18 sandıkça sayım döküm cetvelleri boş, çok büyük mesele. YSK, sayım döküm cetvelleriyle ilgilenmez, YSK'nın tarihinde böyle bir şey yok, bununla ilgilenmez. Kime ne oy çıktığı belli"

"Toplumun her kesimi konuşsun istiyorum"

"Bu ülkenin insanları, bazen konuşmazsa anlayın ki ağırlığındandır. Mağrurdur, ağırlığındandır. Günü gelir öyle konuşur ki... Herkes konuşsun. Bu ülkenin her daim konuşan insanları var onu biliyorum. Ben toplumun her kesimi konuşsun istiyorum"

Yıldırım'a canlı yayın çağrısı

"Sayın Yıldırım canlı yayın programı için beni ima ederek tek başıma verebileceğim bir karar demiş. Buradan söylüyorum ben hazırım. 'Bu ülkede iki insan konuşabiliyor'un ispatı için ben hazırım. İki medeni insan gelip konuşuyor olacak. Ben bile sizi alkışlayacağım"

"12-13 milyar borcu var, bütçesinin yarısı kadar borcu varsa önemli değil demiş, doğru katılıyorum. Ancak sonradan kendisi de düzeltmiş sanıyorum, İBB, 27 milyara doğru giden borcu olan bir kurum haline geldi."