18 yılda 9 bebeği öldü!

2001 yılında ilk kez hamile kaldı, bebeğinin ölü doğduğu söylendi. Ardından tekrar ve tekrar hamile kaldı. Hayatta istediği tek şey evlat sahibi olmaktı. Üst üste çocuklarını kaybedince hiç akla gelmeyen bir şey yapmaya karar verdi.

18 yılda 9 bebeği öldü!

İngiltere'de yaşayan Yvette Brown'ın acılarla dolu. Şu anda 34 yaşında olan kadın sonuncusu Mayıs 2018 olmak üzere toplamda 10 kez hamile kaldı. 9 kez ölü doğum yaşayan kadının sadece 2012 yılında dünyaya getirdiği Kaylum-Jay adını verdiği bir oğlu var.

Yaşadığı acıların ardından özel bir proje hazırlayan kadın, çocuklarını kaybeden ailelere destek olabilmek için 'Kucak karyolası' tedarik ediyor. Hayatını kaybeden çocuklarıyla biraz daha zaman geçirmek isteyen aileler için yapılan yardımda özel bir soğutma sistemine sahip olan kutunun içine konulan hayatını kaybetmiş bebekler bir süre saklanabiliyor.

2001 yılından bu yana evlat sahibi olabilmek için uğraşan kadın, Royal Stoke Üniversite Hastanesi doğum ünitesinde başkalarına kucak karyolası tedarik edebilmek için gönüllü çalışma yapıyor. Bin 600 sterlin değerindeki kucak karyolası için bağış toplayan kadın bu işi oğlu ile birlikte yapıyor.

18 yılda 9 bebeği öldü! - Resim : 2Bebekler taşıma çantasında veriliyor

Yvette'i böyle bir arayışa iten şey ise ölü doğan bebeğinin kendisine bir taşıma çantası içinde verilmesi. Bu durumu önce milletvekillerine şikayet ettiğini ve ardından kendisinin harekete geçtiğini ifade eden kadın, "Hastanenin aileye bir karton kutudan daha fazlasını vermesini sağlamak için bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim. Önce kendim para biriktirdim, ardından bağış toplamaya başladım. Doğum günüm olan 1 Ağustos'ta da hediye ettim" dedi.

Kucak karyolasının melek bebekler için de çok önemli olduğunu belirten Yvette, "Bunun için para toplamazsam yaşayamazdım. Başkalarına yardım etmek, kaybettiğim bebeklerin acısını unutturdu. Bebeği ölü doğan kadınların böyle bir şeye ihtiyacı var" dedi.

Aileler için çok önemli

Hastanenin doğum servisinde çalışan eve Liz Jennings, 5 kucak karyolası olduğunu ve zaman zaman yeterli gelmediğini ifade ederek, "Aileler çocuklarını alıp eve götürmek istiyor. Onunla zaman geçirmek istiyorlar. Bu yüzden bu bağışın anlamı çok büyük" diye konuştu.