İnsanlığın sonunun çığlığı böyle kaydedildi... Sonumuzu getirecek o sesi dinleyen dakikalarca kendine gelemiyor

ASMR videolarını anımsatan sesler, insanlığın sonunun geldiğinin işareti olarak düşünülüyor. Bilim insanları, Batı Antarktika'da bulunan Ross Buz Kütlesi'nin erime seslerini kaydetti. Sesleri kaydetmek için oldukça en hassas sismik algılayıcıları kullanıldı.

Küresel ısınma günden güne etkilerini artırırken kutuplardaki buzullarda erimeye devam ediyor. Dünyanın sonunun yaklaştığının işareti olarak görülen buzul erimelerini araştıran araştırmacılar, kullandıkları hassas sismik algılayıcıları kullanarak buzulların erime seslerini kaydettiler. 

İnsanlığın sonunun çığlığı böyle kaydedildi... Sonumuzu getirecek o sesi dinleyen dakikalarca kendine gelemiyor - Resim : 1

BUZ KÜTLESİNİN SESİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Buzulların parçalandıklarına dair görüntüler, sık sık internette ve televizyonda karşımıza çıksa da buzulların kaydedilen sesleri duyanları dehşete düşürdü. Kolorado Eyalet Üniversitesi araştırmacıları en hassas cihazları kullanarak buz kütlesinin sesini kaydetti. Sesi dinleyenlerin bir kısmı insanlığın sonunun yaklaştığını düşünürken başka bir kısmı esprili yorumlarda bulunmayı tercih etti.