Türk çiftçilerin hepsi hemen bu makineyi görmeli... Tarladaki taşları un ufak etti, toprağı ekime hazır yaptı

Tarım arazilerini, taşlardan temizlemek oldukça yorucu ve zahmetli olabilir. Ancak taşlık araziyi kısa sürede tarım yapılabilir hale getiren makine, görenleri şaşkına çevirdi. Sosyal medyada paylaşılan tarım makinesi, taşlık arazisi olanların imdadına hızır gibi yetişecek.

Taşlarla dolu araziyi, ıslah ederek tarım arazisine döndürmek meşakkatli bir iş olabilir. Ancak teknolojinin gelişimi, tarımda kullanılan makinelerinde çeşitliliği arttırdı, tarım yapmayı kolaylaştırdı ve verimin de artmasına neden oldu. Pek çok yeni tarım makinesi, yorucu ve uzun saatler alan işlerin, büyük dönümlü tarlalarda bile kısa sürede bitmesine olanak sağladı. 

Türk çiftçilerin hepsi hemen bu makineyi görmeli... Tarladaki taşları un ufak etti, toprağı ekime hazır yaptı - Resim : 1

TAŞLARI ANINDA YOK EDEN MAKİNE

Sosyal medyada paylaşılan tarım aracı, çiftçi olmayan vatandaşların bile dikkatini çekti. Tamamen taşlı kaplı araziye getirilen makine, taşların altındaki toprağı çıkararak, insan gücüne ihtiyaç duymadan tarlayı tarıma elverişli hale getirdi. Görüntüler, ilgi çekici olsa da bazı sosyal medya kullanıcılarından bu ilginç makineye eleştiriler geldi. Bir kullanıcı, "Taşı aşağıya gömüyor üzerini toprakla kapatıyor marifet mi bu şimdi?" şeklinde yorumda bulunurken bir kullanıcı da gelen eleştirel yorumlara, "O zaman ellerinizle temizleyin" diyerek karşı çıktı.