Instagram'a yeni özellik bu kez Twitter'dan

Instagram, diğer sosyal ağları taklit eden yeni bir özelliği test ediyor. Bu seferki yeni özellik Twitter'dan esinlenme. İşte detaylar..

Instagram'a yeni özellik bu kez Twitter'dan

Instagram'ın başka birinin içeriğini kendi zaman çizelgenize getirmek için "yeniden gönderme" testlerini onayladığını bildirdi . Twitter'ın retweetlerine veya Tumblr ve Facebook'ta yaygın olan ve ayrıca TikTok'ta test edilen yeniden paylaşım türlerine benzer .

Instagram'ın "yeniden yayınlama" özelliğinin test aşamasının ekran görüntüsü sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edildi.

AOL ve Yahoo ile aynı şirkete bağlı olan teknoloji sitesi TechCrunch'un haberine göre kendi takipçilerinizin görmesi için başka birinin gönderisini retweet şeklinde paylaşmak, Instagram kullanıcıları için tamamen yeni değil. Kullanıcılar, takipçileri için herkese açık gönderileri  yalnızca Instagram Hikayelerinde veya doğrudan mesajlarla birbirleriyle baylaşabiliyordu. Şimdi, test, kullanıcıların ekran görüntüsü almalarına ve yeniden yayınlamalarına veya üçüncü bir uygulamadan kullanımına gerek kalmadan yayınlanan bir gönderiyi paylaşmalarına izin verecek.

Instagram'a yeni özellik bu kez Twitter'dan - Resim : 1

Arkadaşlarınla paylaşmak artık daha kapsamlı

Kendi akışınızdaki yeniden paylaşımların yanı sıra, iPhone'umda Instagram'ın platformlar arası paylaşım seçeneklerini değiştirdiğini fark ettim. Şimdi, yine TikTok'un yaklaşımına benzer şekilde, doğrudan DM'ye paylaşımdan önce Snapchat, Messenger veya WhatsApp ile paylaşmak için düğmelere basıyor.

Instagram , uygulamayı , TikTok'a yavaş yavaş değişiminin bir parçası olan, AI destekli tam ekran resim ve video beslemesine kaydıran bir testi geri aldı, ancak bu ısrardan vazgeçmiyor. Son zamanlarda yapılan bir başka test, Instagram kullanıcılarına , öneri algoritmasını tercihlerine göre eğitmek için birden fazla gönderiyi "ilgilenmiyor" olarak seçme ve işaretleme yeteneği veriyor.

META'dan açıklama

Meta'dan bir sözcü Seine Kim, “Hikayelerde nasıl yeniden paylaşabileceğinize benzer şekilde, Feed'deki gönderileri yeniden paylaşma yeteneğini araştırıyoruz, böylece insanlar kendileriyle rezonansa girenleri paylaşabilir ve böylece orijinal içerik oluşturucular çalışmaları için kredilendirilir” dedi.