Instagram'ın kullanıcı sayısı belli oldu! Meta 2022'nin üçüncü çeyreği raporunda Instagram'ın kullanıcı sayısını açıkladı!

Meta tarafından bu hafta yapılan açıklamaya göre sosyal medya devi Instagram'ın aktif kullanıcı sayısı belli oldu. Platform, son güncellemeleri ile yeni kullanıcıları kendine çekiyor, aynı zamanda mevcut kullanıcılarının da daha iyi deneyim yaşamasını sağlıyordu. Platformda yapılan bu yeniliklerin iyi geri dönüşleri olduğu ve kullanıcı sayısını arttırdığı düşünülüyor.

Instagram'ın kullanıcı sayısı belli oldu! Meta 2022'nin üçüncü çeyreği raporunda Instagram'ın kullanıcı sayısını açıkladı!

Meta yaptığı açıklamada, Instagram'ın dünya çapında aylık aktif kullanıcısı sayısının 2 milyara ulaştığını açıkladı. Ünlü şirket, kullanıcı sayısını 2018 yılının Haziran ayında 1 milyar olarak açıklamıştı. Instagram'ın 4 dört yılda kullanıcı sayısını ikiye katladığı ortaya çıktı. 

 Firma yaptığı açıklamada aynı zamanda Instagram'ın kullanıcı sayısının ilk defa Facebook'u geçtiğini de ifade etti. Sosyal medya platformu, yeni nesil kullanıcılar için çok tercih edilmese de 2.96 milyar kullanıcıya sahip. Meta, ayrıca en çok kullanılan uygulaması WhatsApp'ın kullanıcı sayısına da açıklamasında yer verdi. Anlık haberleşme uygulaması, her gün 2 milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor. WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 3.71 milyarı buluyor. 

Instagram'ın kullanıcı sayısı belli oldu! Meta 2022'nin üçüncü çeyreği raporunda Instagram'ın kullanıcı sayısını açıkladı! - Resim : 1

Meta, kullanıcı sayıları konusunda mutlu olsa da açıklanan raporun maddi boyutundan memnun değil. Firma, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 27.71 milyar dolar kar ettiğini açıkladı. Şirket, bu durumun dünya genelinde yaşanan ekonomik bunalımlar ve enflasyon olduğunu düşünüyor. 

Meta, Apple'ın İOS 14 güncellemesiyle birlikte duyurduğu Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği sebebiyle büyük zarar gördü. Bu özellik, sosyal medya şirketlerine reklam ve takip konusunda hem zaman hem para kaybı yaşattı. Mark Zuckerberg ise 2022 yılının üçüncü çeyreği için sunulan rapor doğrultusunda şirketi daha verimli hale getirmek için önemli değişikler yapacağına dair söz verdi.

Kaynak: Shiftdelete.net