iPhone'daki o büyük eksikliğin nedeni belli oldu! Eski Apple mühendisi yıllar sonra açıkladı!

Çıktığı zaman piyasayı alt üst eden iPhone'un ilk modelinde, neden kopyala-yapıştır özelliğinin olmadığı belli oldu. Buna rağmen milyonlarca insanın tercih ettiği İphone'da bu özelliğin olmaması çok eleştiri almıştı. İşte, İPhone'daki o eksikiğin nedenini Ken Kocienda açıkladı.

iPhone'daki o büyük eksikliğin nedeni belli oldu! Eski Apple mühendisi yıllar sonra açıkladı!

Teknoloji devi Apple'dan en çok satan ürünü iPhone, ilk çıktığında telefon sektöründe büyük bir patlama yaşanmıştı. Sunduğu özellikle ile kullanıcıların aklını baştan alan ilk İphone modeli, kopyala-yapıştır özelliğine sahip değildi. İşte yıllar sonra bunun sebebi ortaya çıktı. Eski bir Apple mühendisi Ken Kocienda sonunda bu eksiklik hakkında konuştu.

İlk iPhone modelinde kopyala-yapıştır özelliği neden yoktu?

2001 yılında Apple’a katılan Ken Kocienda, ilk iPhone modelini geliştiren ekipteydi. Yıllardır merak edilen ilk İphone modelinde neden kopyala-yapıştır özelliğinin olmadığını işte bu ünlü mühendis Ken Kocienda yıllar sonra Twitter üzerinden eğlenceli bir paylaşım yaparak bunun nedenini açıkladı. Kocienda yaptığı açıklamada bu sorunun nedenini zaman eksikliğine bağladı.

SEBEP ZAMANMIŞ...

Kocienda yaptığı paylaşımda ilk iPhone modeli piyasaya sürülmeden önce bu özelliği doğru bir şekilde ortaya koymak için yeterli zamanın olmadığını belirtti. Kocienda, bu sırada cihazın klavye, otomatik düzeltme ve metin işlevleri üzerinde çalışmakla meşgul olduğunu, bu yüzden kopyala-yapıştır işlevine zaman bulamadığını belirtti.

iPhone’un piyasaya sürülmesinden bir süre sonra ekip, kopyala ve yapıştır işlevi üzerinde çalışmaya başladı. Apple, iPhone modellerinde kopyala-yapıştır özelliğini ise 2009 yılında tanıtılan iOS 3.0 ile birlikte sunmaya başladı. Kocienda paylaşımlarında orijinal iPhone modeli hakkında başka bilgiler de paylaştı. Kullanıcının parmağını üzerine getirdiğinde yakınlaştıran “metin büyüteci”nin kendi fikri olduğunu belirtti.

Kocienda ilk iPhone’daki metin sistemiyle ilgili ilginç bir bilgi daha paylaştı. Mühendis ilk iPhone’daki metinlerin hemen hemen hepsinin WebKit tarafından desteklenmiş olduğunu açıkladı. Tüm düzenlenebilir metinlerin WebKit tabanlı olduğunu belirtti.

Kaynak: Shiftdelete