İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 8.derbisine çıkacak! İşte Kartal’ın derbi karnesi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 15.hafta müsabakasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, bu müsabaka ile kariyerinde 8’inci derbisine çıkacak.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 8.derbisine çıkacak! İşte Kartal’ın derbi karnesi

Trendyol Süper Lig’in 15.haftası heyecan dolu bir maça sahne olacak. Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakada Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Zorlu müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak.

Bu müsabakayla birlikte Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, 19 ay sonra Beşiktaş derbisine çıkacak. Kartal kariyerinde ise 8.kez derbi heyecanı yaşayacak.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 8.derbisine çıkacak! İşte Kartal’ın derbi karnesi - Resim : 1

İSMAİL KARTAL’IN DERBİ KARNESİ

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe ile 3 farklı dönemde Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı mücadele etti. İsmail Kartal, Beşiktaş’la oynanan 3 lig maçında 2 galibiyet elde ederken, 1 müsabakadan ise beraberlikle ayrıldı. Kartal, Galatasaray’a karşı da 4 maçta takımın başındaydı.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 8.derbisine çıkacak! İşte Kartal’ın derbi karnesi - Resim : 2

FENERBAHÇE İLE SÜPER KUPA’YI KAZANDI

Ligde 2 galibiyet, 1 mağlubiyet yaşayan Kartal, 2014 TFF Süper Kupa’da Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ı penaltı atışlarıyla yendiği mücadelede de şampiyonluk yaşadı.

İsmail Kartal, Beşiktaş’la 4 farklı takımın teknik direktörü olarak karşılaştı. Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u çalıştıran Kartal, siyah-beyazlılarla ligde 8 kez oynadı. Tecrübeli çalıştırıcı, bu süreçte 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

İsmail Kartal’ın derbi karşılaşmaları şöyle:

2021-2022

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0

2014-2015

Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 0

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 0

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2

Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1

Fenerbahçe: 3 - Galatasaray: 2 (Süper Kupa)