İstanbul, Ankara ve İzmir... Vatandaşlar beklemeye geçti... İşte İstanbul, Ankara ve İzmir için iftar saatleri

Ramazan ayının ilk sahurunun yapılmasının ardından mübarek ayda oruç tutan vatandaşlar oruçlarını açacakları saatleri merak ediyor. Ramazan orucunu tutmak isteyenler 2023 Ramazan İmsakiyesinde yer alan saatlere göre sahura kalkarken gözler şimdi iftar vaktine çevrildi. 2023 imsakiyesine göre İstanbul iftar saati: 19:25 Ankara iftar saati: 19:10 ve İzmir iftar saati 19:32 olarak açıklandı.

İstanbul, Ankara ve İzmir... Vatandaşlar beklemeye geçti... İşte İstanbul, Ankara ve İzmir için iftar saatleri

On bir ayın sultanı olarak anılan Ramazan orucunun gelmesiyle beraber dünden itibaren oruç tutmak isteyen müslüman alemi ilk sahurunu yaptı. Günün ortalarına doğru merak edilen konular arasında iftar saatleri yer aldı.  

İstanbul, Ankara ve İzmir... Vatandaşlar beklemeye geçti... İşte İstanbul, Ankara ve İzmir için iftar saatleri - Resim : 1
 
EN UZUN SİNOP TUTACAK

İlk gün en uzun oruç 13 saat 56 dakikayla Sinop’ta tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan İmsakiye bilgilerine göre İstanbul'da ilk iftar vakti 19:25 olurken Ankara'da ilk iftar 19:10'da yapılacak. Oruç İzmir’de ise iftar saati 19:32 olarak açıklandı.