İstanbul Eczacılar Odası Başkanı ilaç yokluğuyla ilgili tv100'e konuştu

Geçtiğimiz günlerde Türk Eczacıları Birliği, yaptığı yazılı açıklamada ilaç krizinin gitgide büyüdüğünü belirterek ciddi bir ilaç yokluğu olduğunu ifade etmişti. Bazı ilaç firmaları döviz kuru nedeniyle ilaç vermeyi kesti. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan konu hakkında tv100'e konuştu.

Bazı ilaç firmaları döviz kuru nedeneyile ilaç vermeyi kesti. İlaç yokluğunun sorumlusunun eczacılar olmadığını kaydeden Türk Eczacıları Birliği, ilaç fiyatlandırma politikalarının derhal güncellenmesini istedi. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan konu hakkında tv100'e konuştu.

Tansiyon, ağrı kesici, ateş düşürücü ve kanser ilaçlarının çoğunun olmadığı iddiasına Özcan şöyle konuştu:

Eczaneler ilaç temini konusunda çok ciddi sorunlar yaşıyor. Sorunların nedeni pandemide alınan tedbilerle çocuk hasta sayısı azdı ve buna göre ilaç üretimi yapılıyordu fakat bu sene okulların açılmasıyla ve tedbirlerin azaltılmasıyla birlikte çocuk hasta oranı arttı. Vakaların çokluğuyla üretim arasında dengesizlik oluştu.

İlaçlara döviz kuru nedeniyle yapılacak zamı beklerken piyasaya daha geç verilmesi ve teminiyle alakalı yaşadığımız sıkıntı var. Bizim önceliğimiz hastaların ilaçlara ulaşabilir olması bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını yetkililerden istiyoruz.