İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kaçakçılara darbe: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul merkezli 4 ilde, sigara ve tütün kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alındı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla imal ettikleri sigaraları piyasaya sürmeyi amaçlayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

6 AY TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP SÜRDÜ

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, organize biçimde hareket eden şüphelilerin yük taşımacılığı yapan kamyon ve tır gibi araçlarla İstanbul'a makaron (filtreli sigara kağıdı) getirdiklerini belirleyen ekipler, daha sonra bu makaronların, atölyeye dönüştürülen farklı ikamet, iş yeri ve depolarda kaçak tütünle doldurulduğunu tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kaçakçılara darbe: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı - Resim : 1

18 FARKLI ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ekipler, çalışmaların ardından İstanbul'un yanı sıra Yalova, Van ve Kocaeli'de 18 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kaçakçılara darbe: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı - Resim : 2

16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 48 milyon 442 bin boş makaron, 10 milyon 92 bin 560 dolu makaron, 2 bin 634 kaçak sigara, 320 kilogram nargile tütünü, 37 bin 180 sökülmüş bandrol, 63 bin boş sigara paketi, 8 sigara dolum makinesi, 8 kompresör, 1 afet hava tankı, 1 adet kurutucu, 3 adet fan, 2 adet ısıtıcı, 2 adet makas ve 2 adet maket bıçağı ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kaçakçılara darbe: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı - Resim : 3

Gözaltına alınan şüphelilerin, sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden kaçakçılara darbe: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı - Resim : 4