Kağıthane'de dört katlı bina çöktü, 21 bina boşaltıldı

Kağıthane'de istinat duvarının çökmesi sonucu temeli hasar gören dört katlı bir bina yıkıldı. Bölgede güvenlik çemberi oluşturulurken 21 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Çökme riski bulunan bir binanın kontrollü olarak yıkılacağı açıklandı.

Kağıthane'de dört katlı bina çöktü, 21 bina boşaltıldı
Binanın çökme anı kameralara saniye saniye yansırken, çevredeki bazı binalarda da çökme riski olduğu öğrenildi.

Kağıthane'ye bağlı Çağlayan Mahallesi Akıcı Sokak'ta bir inşaatın istinat duvarında çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle istinat duvarının üst sokağındaki binalar tahliye edildi.

Boşaltılan binalardan biri dakikalar sonra büyük bir gürültüyle çöktü. 

Toprak kayması sırasında 2 otomobil de toprak altında kaldı. 

Kağıthane'de dört katlı bina çöktü, 21 bina boşaltıldı - Resim : 1

Güvenlik çemberi genişletildi

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, istinat duvarı çöken binanın etrafındaki 21 binanın tedbiren boşaltıldığını açıkladı.

Binanın yıkılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Saat 13.45 sularında istinat duvarı çökmesi sonrasında bir binamız çökmüş bulunuyor. Gerekli emniyet tedbirlerimizi aldık. Öncelikle 2 binamızı boşalttık. Sonrasında takibimizde 21 binamızı tedbiren boşalttık” dedi.

Yıkılma tehlikesi bulunan bir binanın da kontrollü şekilde yıkılacağın kaydeden Öztekin, “Tüm komşularımızla birebir görüşüyoruz. Olayın akabinde Cumhurbaşkanımız aradı, şu anda devletin tüm kurumları burada. Hep birlikte takibini yapmaktayız. Buradaki binalar 25-30 yıllık binalar. Sevincimiz can kaybı ve yaralımızın olmaması. Maddi hasarı devletimiz hızlı bir şekilde vatandaşlarımızla el birliği yaparak çözecektir. 21 binayı tedbiren boşalttık 200 daire civarında. Yıkılan bina 4 katlıydı” dedi.