Kararın ardından gözyaşlarına boğuldu!

İstanbul Küçükçekmece'de birlikte yaşadığı Kübra Tayfur'u bıçakladığı, üzerine kızgın yağ dökerek yaktığı için yargılanan Ersin Ülker'i mahkeme affetmedi. Herkesi şoke eden olay ise sevgilisi Kübra Tayfur'un affetmesi ve ceza aldığı için gözyaşlarına boğulması oldu.

Kararın ardından gözyaşlarına boğuldu!

İstanbul Küçükçekmece'de 15 Eylül 2019'da cezaevinden izinli çıktıktan sonra daha önce birlikte yaşadığı Kübra Tayfur'u bıçaklayıp, üzerine kızgın yağ dökerek yakan Ersin Ülker'in yargılandığı davada karar verildi. Sevgilisini öldürmeye teşebbüs eden şahsı mahkeme affetmedi ancak genç kadın affettiğini belirterek ceza almamasını istedi.

Kübra Tayfur, Ersin Ülker'in cezasının açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğularak sevgilisinin bırakılmasını istedi. Genç kadının bu tavrı herkesi şoke etti... İşte ilginç olayın detayları...

"Bu kararı kabul etmiyorum, bırakın onu"

İstanbul Küçükçekmece'de 15 Eylül 2019'da cezaevinden izinli çıktıktan sonra birlikte yaşadığı Kübra Tayfur’un (32) vücuduna ve yüzüne kızgın yağ attığı iddiasıyla yargılanan Ersin Ülker (40) “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şikayetinden vazgeçen kadın gözyaşları eşliğinde “Bu kararı kabul etmiyorum, bırakın onu” diyerek tutuklu sanığa sarılmaya çalıştı.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ersin Ülker getirilirken, mağdur Kübra Tayfur ile taraf avukatları katıldı. Söz verilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı avukatı Tuğbanur Aslan “Şikayetçiyiz, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık avukatı ise “Mağdur şikayetten vazgeçti, öldürme suçu açısından buna yönelik bir kastın olmadığı aşikardır” şeklinde beyanda bulundu. Son sözü sorulan sanık Ersin Ülker ise “Çok üzgünüm” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan tutuklu sanık Ülker’e 12 yıl hapis cezası verirken, “Konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçundan da sanığın 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Kararı duyan Kübra Tayfur ise “Bırakın onu, kararı kabul etmiyorum” diye mahkemede bağırarak. Tutuklu sanığa sarılmaya çalıştı. Tayfur, polis ekipleri tarafından salondan çıkarıldı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Kübra Tayfur ile sanık Ersin Ülker'in 2015 yılında nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladıkları, bu birlikteliklerinden iki çocuklarının olduğu, olay tarihi olan 15 Eylül 2019’dan 9 ay önce de geçimsizlik nedeniyle mağdurun Halkalı'da bir eve taşındığı anlatılmıştı.

İddianamede, olay günü akşam saatlerinde müşteki Tayfur’un evine giderek uyuduğu, sanık Ülker’in salonun açık camından içeri girdiği, sanığın müştekinin yanına gidip boynundan tutarak "Beni polise nasıl ihbar edersin?" diyerek sol bacağından yaraladığı aktarılmıştı.

Sanık Ülker’in önceden hazırladığı çaydanlığın içerisinde bulunan kızgın yağı Kübra Tayfur’un yüzüne, göğsüne, kollarına ve sırtına dökerek evden kaçtığı bildirilen iddianamede, müştekinin vücudunun çeşitli yerlerde ikinci derece yanık oluştuğu, kesiler bulunduğu ve yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Ersin Ülker hakkında "canavarca hisle öldürmeye teşebbüs etmek" ve "konut dokunulmazlığını ihlal etmek" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.