İstanbul merkezli 5 ilde operasyon: Avcılar eski belediye başkanına sahtecilikten gözaltı

İstanbul merkezli 5 ilde, "İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik"  iddiasıyla  aralarında Avcılar Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 27 kişiye yönelik operasyon başlatıldı. Gözaltına alınanlar arasında Avcılar eski  Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da olduğu öğrenildi.

Sahtecilik" suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de yapılan eşzamanlı operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında Avcılar eski  Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 6 kişinin ise  tutuklu olduğu kaydedildi. 

CHP’nin ‘himmetini’ 15 Temmuz da durdurmadı 

Mersin’deki FETÖ soruşturmasında tutuklanan Erkan Karaarslan’ın danışmanlık şirketinin darbe girişiminden üç gün sonra CHP’li Avcılar Belediyesi’yle sözleşme yaptığı ortaya çıktı. 

8 ay olarak yapılan ihalenin bedeli ise tam 2 milyon 750 bin lira. 24 Haziran 2016’da yayımlanan ihale ilanına sadece Erkan Karaarslan’ın E-YÖNTEM Danışmanlık şirketi katılmış. İhalenin sözleşme tarihi ise 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonraya denk geliyor. İhalenin başlangıç tarihi 19 Temmuz 2016, bitiş tarihi ise 19 Mart 2017 olarak imza altına alındı. 

e-yöntem'i kullandı

Erkan Karaarslan, Avcılar, Beylikdüzü, Sarıyer, Silivri, Beşiktaş belediyelerinde E-YÖNTEM şirketiyle hizmet vermiş. Beylikdüzü Belediyesi’yle 26 Mayıs 2016 tarihli sözleşme ile 21 Mart’ta Sarıyer Belediyesi’yle yapılan sözleşme de E-YÖNTEM ile yapıldığı görülüyor. 

İstanbul merkezli 5 ilde operasyon: Avcılar eski belediye başkanına sahtecilikten gözaltı - Resim : 2

Şirketin İTO kaydı silindi

FETÖ’cü Erkan Karaaslan’ın belediye ve kamu kurumlarına ‘Danışmanlık’ adı altında eğitim verdiği ‘E-YÖNTEM Eğitim ve Danışmanlık’ şirketiyle ilgili kapatılma kararı alındı. İTO (İstanbul Ticaret Odası) kayıtlarına göre ‘İptal’ kararı verilen şirketin tek Yönetim Kurulu Üyesi Karaarslan gözüküyor.

Şirketin İTO’ya kayıt tarihi isi 27 Ağustos 2012 olarak gözüküyor. 100’ün üzerinde belediyeyle iş yapan Karaaslan’ın tutuklandıktan sonra ortaklıktan ayrıldığı bir şirket de Kurumsal Akademi Eğitim ve Danışmanlık şirketi.