Çaldığı bisikletleri belediye otobüsü ile taşıdı!

İstanbul Silivri'de bir hırsız, çaldığı bisikletleri belediye otobüsüne yükleyerek götürdü. Otobüsün güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler hırsızı ele verdi.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşanan bisiklet ve televizyon gibi eşyaların çalınmasına ilişkin geniş çaplı araştırma başlattı.
Soruşturma kapsamında 13 farklı hırsızlık konusu ile ilgili yapılan araştırmalar  sonucunda D.Ç. adlı zanlıyı 2 Temmuz’da Büyükçekmece Dizdariye Mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.

5 bisiklet ve 2 televizyon ele geçirildi

Operasyonun devamında çalıntı eşyaları satın aldığı tespit edilen Z.H., M.E.K. ile B.Ş. isimli 3 şüpheli daha yakalandı. İş yerlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu tespit edilen 5 bisiklet ve 2 televizyon ele geçirildi.
Soruşturmayı genişleten emniyet ekipleri, bisiklet ve televizyon hırsızlığına karışan şüpheli D.Ç. ile birlikte hareket ettiği belirlenen 2 şüphelinin daha hırsızlık olaylarına karıştıkları öğrenildi. Kimlik bilgileri belirlenen şüphelilerin, farklı suçlardan cezaevinde tutuklu bulundukları aktarıldı.

Hırsızlık anları güvenlik kamerasında 

Konu ile ilgili yakalanan ve haklarında “Suç Eşyası Satın Almak” suçundan işlem yapılan Z.H., M.E.K. ve B.Ş., emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. Hırsızlık zanlısı D.Ç. ise “Hırsızlık” suçu kapsamında 3 Temmuz’da sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Öte yandan hırsızlık zanlısı D.Ç.’nin bisiklet çalma anları ve o bisikleti belediye otobüsünde taşıdığı anlar güvenlik kameralarınca da kaydedildi.