İstanbul ve Ankara trafiğinde 15 Nisan hazırlığı! 24 saatlik yasak gece 5'te başlıyor

Ramazan Bayramı tatili dönüşü sebebiyle yollarda yaşanacak yoğunluk ve olumsuzları azaltmak için İstanbul ve Ankara Valilikleri kamyon, çekici, tanker cinsi araçların 14 Nisan saat 05.00'ten 15 Nisan saat 05.00'e kadar kente girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul ve Ankara trafiğinde 15 Nisan hazırlığı! 24 saatlik yasak gece 5'te başlıyor

Bayram tatili dönüşünde İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için bazı önlemler alındı. Kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan saat 05.00'ten 15 Nisan saat 05.00'e kadar İstanbul ve Ankara'ya seyirlerine izin verilmeyecek.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"İçişleri Bakanlığı’nın Trafik Tedbirleri Genelgesi kapsamında, İstanbul’da tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtlara ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde izin verilecek. Büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyecek."

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Trafik önlemleri ve önleyici tedbirler kapsamında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince 2024 yılı Ramazan Bayramı tatil dönüşü oluşabilecek trafik yoğunluğunun azaltılması ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’ten, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar; belirli karayollarından giriş ve çıkışları sınırlı olacaktır. Buna göre;  

*O­4 (Anadolu Otoyolu) ve  

*D­750 (Konya ve Eski İstanbul Yolu) 

Karayollarından, ilimizden İstanbul istikametine çıkış ve bu güzergahlardan ilimize giriş yönüne (arada kalan bağlantı yollarından girişler dahil) bu araçların seyirlerine izin verilmeyecek; bu araçlar uygun görülen noktalarda bekletilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.