Ünlü isimlerden iddialara sert tepki

"İstanbul Yeditepe Konserleri"yle ilgili ortaya atılan iddialara Ebru Yaşar, Ajda Pekkan ve Alişan gibi ünlü sanatçılar nasıl tepki gösterdi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın korona virüs salgını sürecinde başlattığı "İstanbul Yeditepe Konserleri", normalleşme döneminde de tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlara moral vermek için organize edilen konserler bir yandan da tartışma konusu oldu. "İstanbul Yeditepe Konserleri'nin 30 milyon liraya mal olduğu iddiası ortaya atıldı.

9 Haziran’da başlayan ve toplam 60 sanatçı ile binlerce müzisyenin görev alacağı konserlerin listesinde Ebru Yaşar, Ajda Pekkan ve Alişan gibi Türkiye’nin en sevdiği ünlü sanatçılar yer alıyor.

"İstanbul Yeditepe Konserleri” kapsamında 18 Haziran’da sahne almaya hazırlanan ünlü sanatçı ebru yaşar, iddialara tepki gösterdi.

Yaşar, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda şu satırlara yer verdi:

“Pandemi sürecinde ayrı kaldığımız sevenlerimizle dijital mecrada kısıtlı bir şekilde de olsa bir araya geldik. Bizler sanatçıyız ve sadece mesleğimizi yapıyoruz. Fakat görüyoruz ki, kimileri birtakım iddialarla bizleri ve aynı zamanda bizleri sevenleri sadece işimizi yaptığımız için eleştiriyor, karalamaya çalışıyor. Korona süreci gibi tüm ulusça kenetlendiğimiz bir dönemde her biri birbirinden değerli sanatçıların kötülenerek siyasete alet edilmeye çalışılması beni de çok üzdü. Oysa tüm amacımız müziğin iyileştirici ve birleştirici gücü ile kendine yeten bir Türkiye’ye destek vermekti. Böylesi, Türkiye’de ilk kez yapılan müthiş bir organizasyon için başta cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İletişim Başkanı sayın Fahrettin Altun’a teşekkür ediyorum.”

Organizasyonun ilk sahne alan ismi olan Süperstar Ajda Pekkan ise eleştirilere yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi:

“Zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde İstanbul Yeditepe Konserleri ile müzik emekçileri çalışma imkanı bulmuştur. Sanata ve müzik sektörüne vermiş olduğu desteklerden ötürü sayın cumhurbaşkanımıza ve İletişim Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz.”

Müzik şirketinin sahibi Polat Yağcı’da iddialarla ilgili açıklama yaptı ve konserlerin 30 milyon bütçeyle yapıldığı iddiasının asılsız olduğunu vurguladı. Yağcı, özetle şu sözleri söyledi:

“Pandemiden hemen her sektör etkilendi. Fakat müzik eğlence sektörü her olayda olduğu gibi ilk etkilenenlerdendi. Normalleşme sürecine girerken bu konserlerin asıl amacı, bir kapı açabilmek ve büyük çarkı yeniden döndürmeye başlayabilmekti. Tümüyle yalan ve akla mantığa oturmayan rakamlar ve detaylarla sahte bir muhalif algı yaratmaya çalışan insanlar, bu organizasyonda 5 binden fazla insanın çalıştığını kasıtlı bir şekilde es geçip işi “ünlü” ya da popüler sanatçı eksenine çekip köpürtmeye gayret ettiler, ediyorlar. Yalan ve iftira ile birçok mecrada 30 milyonluk bütçeden bahsediliyor.” 

Organizasyonda sahne alan şarkıcı Alişan’da sosyal medya hesabından “Müzik susmayacak” etiketiyle asılsız iddialara sert çıktı. Alişan şu mesajı yayınladı:

“Müzik ve eğlence sektörü milletimizi tebessüm ettirebilmek adına sahnelerin parıltılı ışıkları altında icra edildiği için yaşamış olduğu zorlu şartları ifade edememektedir. Unutmayalım ki, sanat emekçilerinin hayatları sahneler gibi parıltılı değildir. Bizlere ve ekiplerimize sağladıkları bu imkanlar için, halkımızın moralini bir nebze de olsa yükseltme şansını tanıdıkları için sayın cumhurbaşkanımıza ve İletişim Başkanlığı’na teşekkür ediyorum.”