Kadın yolcudan yer personeline ağır hakaret

İstanbul Yeni Havalimanı'nda, İstanbul-Milas Bodrum seferini yapan yolcu uçağı rötar yapınca yolcular yer hizmeti veren personele tepki gösterdi. Bir yolcunun ağza alınmayacak hakaretleri sosyal medyada gündem oldu.

Kadın yolcudan yer personeline ağır hakaret

Atlasglobal'e ait Milas-Bodrum seferini yapan uçak bir saat rötar yaptı. Uçağın bulunduğu kapı önünde bekleyen yolcular rötardan dolayı yer hizmeti veren görevlilere tepki gösterdi. 

Ağır hakaret

Bu sırada Funda Esenç adlı kadın yolcu, yer hizmeti personeli Tuğçe Selvi'ye hakaret etmeye başladı. O anlar bir yolcunun cep telefonu ile çektiği görüntülere yansıdı.

Yolcular tarafından çekilen ve kameraya yansıyan görüntülerde kadın yolcu, rötar nedeniyle suçladığı Selvi'ye yaptığı hakaretlerin ardından üzerine yürümesi üzerine de, "Hop hop hop, temas yok" diye tepki gösterdi.

Yolcular da tepki gösterdi

Bekleyen diğer yolcuların da tepki gösterdiği olayda başka bir kadın yolcu, kadın personele hakaretler yağdıran Funda Esenç'e, "Sen bunları bana söyleseydin ben seni döverdim" diye tepki gösterdi.

Sosyal medyada büyük tepki toplayan videoya ilişkin yapılan yorumlarda da havayolu şirketi çalışanının büyük sabır ve anlayış gösterdiği belirtildi.

Atlasglobal açıklama yaptı

Konuyla ilgili olarak Atlasglobal'den de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak, 25.04.2019 tarihli İST-BJV KK42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz"  denildi.

Pazartesi suç duyurusunda bulunacak

Öte yandan Tuğçe Selvi'nin çalıştığı Çelebi Hava Servisi ile onun hizmet verdiği Atlasglobal'in  avukatlarının olayla ilgili hukuki süreci başlattığı, Tuğçe Selvi'nin de savcılıkta Funda Esenç hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Kara listeye alındı

Öte yandan Bodrum'dan İstanbul'a dönüş bileti olan Funda Esenç'in uçuşu, Atlasglobal Havayolları tarafından iptal edildi. Biletinin iptal edildiği mesaj ile bildirilen Esenç'e ücret iadesi yapıldı. Ayrıca Esenç'e Atlasglobal tarafından bundan sonraki uçuşları için bilet satılmayacağı belirtildi.

Dünya genelinde havayolu şirketleri, uçuş emniyetini tehlikeye düşüren yolcular nedeniyle milyonlarca dolar maddi kayba uğrarken, önlem almak için de ciddi bir çalışma yürütüyor. Kara liste uygulaması da bu önlemlerden biri.

Türkiye'de de havayolu şirketleri, uçuş emniyetini tehlikeye atan ve hakkında yasal işlem yapılan yolcuları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirerek kara listeye dahil ediyor. Listede yer alan yolcular, acenteden veya diğer satış kanallarından bilet alsalar dahi, şirket tarafından tespit edilerek uçuştan men ediliyor. Kara listede adı bulunan kişilere, uçuşlarının iptal edildiği ve bilet paralarının iade edileceği bildiriliyor.