İstanbul’a kuvvetli sağanak yağış geliyor! İmamoğlu saat vererek uyardı: Acil bir durumunuz yoksa dışarı çıkmamaya davet ediyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin açıklama yaptı. Yağışın saat 21.00-22.00 civarında başlayacağının bilgisini veren İmamoğlu, “Sizleri mümkün olduğu kadar tedbirli olmaya, acil bir durumunuz yoksa araçla dışarı çıkmamaya ve eğer geçmişte bir kısım deneyimleriniz var ise bu anlamda tedbirlerinizi almaya davet ediyorum” dedi.

İstanbul’a kuvvetli sağanak yağış geliyor! İmamoğlu saat vererek uyardı: Acil bir durumunuz yoksa dışarı çıkmamaya davet ediyorum

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamalarda bulunarak vatandaşları bilgilendirdi.

Yağışların özellikle Avrupa yakasında Arnavutköy, Başakşehir ve Çatalca ilçelerinde gerçekleştiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, vatandaşları yağışa karşı uyararak şu ifadeleri kullandı:

“Saat 21.00-22.00 civarında İstanbul'da etkili bir yağış süreci başlayacak. Bölgesel olarak 100 kiloyu aşacak bir yağış miktarına ulaşabilme ihtimali yüksek. Metrekareye 100 kilogram yağış derken; örneğin İstanbul'un bazı ilçelerinde son iki yağışta yağan yağmurun üstüne böyle bir yağış daha aldığı takdirde, normalde ortalama bir yılda alacağı yağışı o bölgeler 3 günde almış olacak.”

EKİPLER SAHADA OLACAK

Ekiplerin sahada olacağının bilgisini veren İmamoğlu, “Şu an itibariyle İBB ekiplerimiz 5000'in üzerinde kişiyle, alarm zaman dilimi içerisinde sahada olacaklar. Toplamda araç ve iş makinesi sayımız 2043 olacak. Tüm ekiplerimizle hazırlıklı bir biçimde süreci takip ediyor olacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLARA TEDBİR ÇAĞRISI

Vatandaşlara dışarı çıkmama konusunda çağrı yapan İmamoğlu şöyle konuştu:

“Sizleri bu akşamınızı saat 21.00-22.00 itibariyle mümkün olduğu kadar tedbirli olmaya, acil bir durumunuz yoksa araçla dışarı çıkmamaya ve eğer geçmişte bir kısım deneyimleriniz var ise bu anlamda tedbirlerinizi almaya davet ediyorum. Özellikle iş yeri sahiplerini uyarmak istiyorum. Belli noktalarda iş yerlerinde mesai olabilir. Bu mesaiyi yapan kişilerin azami dikkat etmesi, bizim bu akşamı en az sıkıntı ile geçirmemize sebep olacaktır. Sokaklarda, caddelerde bulunan canlarla ilgili de arkadaşlarımızın gerekli tedbirleri aldıklarını da ifade edeyim.”

BARAJLAR SON İKİ GÜNDE 7 MİLYON METREKÜP SU TOPLADI

İmamoğlu, barajlar hakkında ise, “İnşallah sadece bereketi konuştuğumuz, barajlarımızın dolduğunu konuştuğumuz bir akşam yaşarız. Şu son iki günde 7 milyon metreküpe yakın bir suyu barajlarımız toplamış durumda. Bunun büyük bir bölümünün de özellikle Avrupa yakasında olmuş olması da bizim için çok çok sevindirici” diye konuştu.