Son dakika! Bakanlık duyurdu! İstanbul'da 1,5 milyon riskli bina taşınacak

Uzmanlar İstanbul depremi için peş peşe uyarılar yapmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da 1,5 milyon konutun taşınacağını duyurdu.

Son dakika! Bakanlık duyurdu! İstanbul'da 1,5 milyon riskli bina taşınacak

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası uzmanlar İstanbul için peş peşe uyarılar yapmıştı. Önlem için bina tespit çalışmaları devam ederken,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Zemin olarak sağlam, güvenli alanlarla yerleşim süreçlerini başlatacağız. Şehrin meclis binasını, tüm tarihi binalarını içine alacak ve bu alanlarla birlikte Asi Nehri'ni, tüm doğa güzellikleri, şehrin kültürünü koruyacak anlayışla, Hataylı kardeşlerimizin kültürel değerlerini içine alacak bir anlayışla master plan çalışmasına başladık.

14 milyon insanımızı etkileyen depremde yeni inşa çalışmalarında vatandaşlarımıza daha önceki afetlerde sözlerimizi tuttuysak yine bu şekilde yapacağız.

Birçok üniversitelerimizle, bilim insanlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. En doğru zeminde, en doğru teknikle binaları inşa edeceğiz.

"Şubat ayında 14 bin 500 konutun inşasına başlamış olacağız"

Sanayilerimizin de ayağa kalkması için bugün de istişarelerde bulunduk. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yürütülecektir. Vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde şehrin içinde yeni toplanma alanları açılacağı ve burada yeni yerleşimin zemine uygun yeni teknolojilerle uygulanacağını ifade ediyorum.