İstanbul'da Çekmeköy, Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir... Sizin için önemli haber geldi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından olası İstanbul depremi gündemde sık sık yer alan madde haline geldi. Geçtiğimiz gün canlı yayında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Haliç'ten Bahçeşehir'e oradan Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek bir yer. Sarıyer'de dere yatakları kötü. Parsel olarak söylemiyoruz. Bu genel bir yaklaşım. Anadolu yakası genel olarak sağlam.” İfadelerini kullandı.

İstanbul'da Çekmeköy, Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir... Sizin için önemli haber geldi

 Gündemde yer alan olası İstanbul depreminin senaryoları uzmanlar tarafından sık sık konuşulmaya devam ediyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk'te canlı yayında yaptığı açıklamalarda “Bordo renk faya göre belirlenmiş. Haliç'ten Bahçeşehir'e oradan Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek bir yer. Sarıyer'de dere yatakları kötü. Parsel olarak söylemiyoruz. Bu genel bir yaklaşım. Anadolu yakası genel olarak sağlam. Dere yatakları ve kayaçların üzerindeki çürümüş yeri kaya olarak kabul etmemek lazım. Sert bir kaya ise yapıyı daha kolay yaparsınız. Şile kısmen iyi, Çekmeköy, Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir iyi. Maltepe, Pendik ve Kartal'ın sahil kesimleri iyi değil.” Dedi.

İstanbul'da Çekmeköy, Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir... Sizin için önemli haber geldi - Resim : 1

"SANCAKTEPE’NİN YÜKSEK KESİMLERİ İYİ"

İstanbul’u haritayla bölge bölge değerlendiren Ersoy Sultanbeyli ve Sancaktepe'nin yüksek kesimlerinin iyi olduğunu belirterek “Benim söylemimden yola çıkarak ben sağlam yerde oturuyorum diyemezseniz. Parsel bazından yersel değişimler olabiliyor.” Şeklinde konuştu.