İstanbul'da depremde riskli Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih dikkat! Uzman isim tarih verdi

Olası bir İstanbul depreminde riskli ilçeler arasında yer alan Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih bulunuyor. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, bu ilçelerimizi büyük oranda etkilemesi beklenen İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken bir tarih verdi.

İstanbul'da depremde riskli Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih dikkat! Uzman isim tarih verdi

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. 6 Şubat'ta depremden etkilenen 11 ilimizde ayrı ayrı anma etkinlikleri düzenlendi. 

Depremden etkilenen illerimiz hızla yarasını sarmaya devam ederken, bir yandan büyük bir depremin beklendiği İstanbul'da da nasıl bir hazırlık yapılabileceği tartışılıyor. 

tv100.com’dan Seçil Balık ve Müge Yücetürk'e konuşan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Olası bir İstanbul depreminde riskli ilçeler arasında yer alan Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih'i yakından ilgilendiren bir tarih verdi. 

"250 YILDA BİR ENERJİ BİRİKTİRİYOR"

Pampal, İstanbul'da fay hattının en son 1766 yılında kırıldığını ifade ederek, fay hatlarının 250 yılda bir enerji biriktirdiğini belirtti. 

O TARİHİ VERDİ

Pampal ayrıca İstanbul için bir de tarih vererek şu ifadeleri kullandı: 

"Beklenen İstanbul depremi de yakın. 99 yılından beri bu konuları konuşuyoruz. İstanbul fayı da en son 1766 yılında kırıldı. Fay hatlarının 250 yıl süreyle enerji biriktirdiği biliniyor. Kaba bir tabirle beklenen İstanbul depremi için 3-4 yıl kadar bir süremiz kaldı."