İstanbulda 4 ilçede kira fiyatları düşüşe geçti! İşte o ilçeler...

Son dönemde vatandaşların genelinin fahiş kira fiyatlarından şikayetçi durumda olduğu biliniyor. İstanbul'da 4 ilçede kiralık ev fiyatlarında düşüş eğilimi gözlenmeye başladı. İşte kiraların düştüğü ilçeler...

İstanbulda 4 ilçede kira fiyatları düşüşe geçti! İşte o ilçeler...

Koronavirüs pandemisinden bu yana yükselen ve son aylardaysa tavan yapan kiralık ev fiyatlarından dolayı birçok vatandaş ekonomik olarak sıkıntıda.

Hükümet, fahiş kiralarla mücadele amacıyla kira artış oranının 1 Temmuz 2023'e kadar yüzde 25'i geçmemesine ilişkin düzenlemeyi yürürlüğe koysa da fırsatçılar bu oranı aşmaya devam ediyor.

Ancak gelen şikayetler ve artan denetimlerin etkisiyle ev sahipleri geri adım atmaya başladı. İstanbul'un bazı ilçelerinde kiralık ev fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Bazı ilçelerde yüzde 4 ila 13 arasında düşüş oldu.

İstanbulda 4 ilçede kira fiyatları düşüşe geçti! İşte o ilçeler... - Resim : 1Kiraların düştüğü ilçeler

Beşiktaş ilçesinde kiralarda temmuz ayında yüzde 10 azalma görüldü. Kira fiyatlarının düşüşe geçtiği diğer ilçeler ise Bahçelievler, Çekmeköy ve Ataşehir oldu.

İstanbulda 4 ilçede kira fiyatları düşüşe geçti! İşte o ilçeler... - Resim : 23 büyük kente bakıldığında kira fiyatlarında İstanbul'da yüzde 6, Ankara'da yüzde 8 artış yaşandı. İzmir'de ise kiralar yüzde 4 oranında düştü. Ayrıca Antalya'da da kira fiyatlarında yüzde 7 azalma kaydedildi. Vatandaşlar bu ilçelere akın etti.