İstanbul'da hangi yollar açık? TEM, D-100, E-5 açıldı mı? 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası!

Yoğun kar yağışı ile birlikte kapanan yolların açılıp açılmadığı merak ediliyor. Peki, İstanbul'da hangi yollar açık? Birçok otoyol ve köprü trafiğe kapatılmıştı. 26 Ocak TEM, D-100, E-5 açıldı mı? Valilik açıkladı. 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritasını sizler için paylaştık.

İstanbul'da hangi yollar açık? TEM, D-100, E-5 açıldı mı? 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası!

İstanbul'u esir alan kar yağışı sonrası oluşan trafik ve kazaları engellemek için birçok yol ve köprü İstanbul başta olmak üzere trafiğe kapatılmıştı. 26 Ocak günü ise herkes İstanbul'da hangi yollar açık? sorusunu merak ediyor. Valilik en son konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Peki, en çok kullanılan TEM,D-100,E-5 açıldı mı? Yollarda mahsur kalan vatandaşların en çok merak ettiği soruyu sizler için yanıtladık. İşte 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası...

İstanbul'da hangi yollar açık? TEM, D-100, E-5 açıldı mı? 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası! - Resim : 1

İstanbul'da hangi yollar açık?

Özellikle İstanbul'da beklenmedik bir şekilde yağan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası oluşan buzlanma ile yaşanan kazaların ardı arkası kesilmedi. Yollarda kalan binlerce araç ve içindeki insanlar mağdur oldu. Saatlerce soğuk havada bekleyen insanlar sabahı camilerde, otellerde, hastanelerde vs. geçirdi. Yoğun bir şekilde yağan karın bugün yine etikili olup olmayacağı ve özellikle işe giden insanlar için yolların açılıp açılmadığı merak konusu oldu. En son yoğun kar yağşı ve buzlanmadan dolayı birçok istikamette yollar kapatılmıştı. Konuyla ilgili İBB, AKOM ve Valilik tarafından bilgiler paylaşılmya devam ediliyor. 

İstanbul'da hangi yollar açık? TEM, D-100, E-5 açıldı mı? 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası! - Resim : 2

26 Ocak TEM, D-100, E-5 açıldı mı?

İstanbul'da yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı TEM otoyolunun kapanmıştı. TEM otoyolu Mahmutbey gişelerinde araç trafiği kontrollü olarak sağlanıyor. Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durdu. Ekiplerin otoyoldaki çalışmaları tamamlandı. Valilik açıklamalarına göre TEM, D-100, E-5 tamamen açıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonrası kapalı yolların hepsi açılmış durumda.

İstanbul'da hangi yollar açık? TEM, D-100, E-5 açıldı mı? 26 Ocak İstanbul ve Ankara yol durumu haritası! - Resim : 3

Soğuk havaya dayanamayan yolcular otomobillerini TEM Otoyolu, Hadımköy yolu ve D-100 Karayolunda park edip kendilerini en yakın otele atmıştı. Aralarında otomobil, kamyonet, TIR ve minibüsün bulunduğu birçok araç sahipleri tarafından alınmadı. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı devriye geziyor. Belediye ekiplerinin ise iş makineleri ile çalışmalarının sürüyor.

Havalimanında son durum ne?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, karla mücadele çalışmalarını yerinde takip etti. İstanbul Havalimanı'nda çalışmalar hakkında bilgi veren Aycı, "Ekiplerimiz saatlerce evlerine dahi gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimiz teknisyenlerimiz, makinistlerimiz oralardan buraya getirilip götürüyorlar. Bir kısmı havalimanında bir kısmı otellerde dinlendiriliyor" diye konuştu.