İstanbul'da kredi kartı ile metrobüs ücreti ödeyenlere büyük şok! Toplu taşımaya kart ayarı

İstanbul’da toplu taşımada, kredi ve banka kartıyla ödeme sistemine geçildi. UKOME kararıyla alınan yeni uygulamada 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü.

İstanbul'da kredi kartı ile metrobüs ücreti ödeyenlere büyük şok! Toplu taşımaya kart ayarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nde 26 Ekim 2022’de alınan kararla; İstanbulkart dışındaki açık çevrim kartların, toplu ulaşımda kullanımının düzenlenmesi teklifi kabul edilmiş; toplu ulaşımda diğer ödeme yöntemlerinin yanı sıra, kredi kartları, ön ödemeli kartlar ve banka kartlarıyla ödeme yöntemi de geçerli hale gelmişti. Temassız ödeme yöntemi, İBB iştiraki BELBİM koordinasyonuyla uygulanmaya başlamıştı.

İstanbul'da kredi kartı ile metrobüs ücreti ödeyenlere büyük şok! Toplu taşımaya kart ayarı - Resim : 1 

OTOBÜSTE 15 TL, METROBÜSTE 37,75 TL FARK

Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL; İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü. Kredi kartı, ön ödemeli kart veya banka kartı kullanılarak ödeme yapılan otobüs yolculuğunda 15 TL; metrobüste ise 37,75 TL fark yansıtıldı.

İstanbul'da kredi kartı ile metrobüs ücreti ödeyenlere büyük şok! Toplu taşımaya kart ayarı - Resim : 2

Yeni uygulamayı kullanmak isteyen yolcular, kredi ve banka kartıyla yapılan ödemelerdeki oluşan ücret farkına tepki gösterdi. Vatandaşlar, oluşan ücret farkını fazla bularak, “O parayı metrobüse vereceğime taksiyle giderim” yorumunda bulundu.