İstanbul’da Pendik, Kartal, Kadıköy Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar dikkat! Burada yaşayanlar baksın

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından İstanbul’un risk haritası yeniden gündeme geldi. İstanbul’da Pendik, Kartal, Kadıköy Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar zemini sağlam ilçeler arasında yer alıyor.

İstanbul’da Pendik, Kartal, Kadıköy Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar dikkat! Burada yaşayanlar baksın

Deprem ülkesi Türkiye, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7’lik depremle birlikte acı gerçeği bir kez daha iliklerine kadar hissetti. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle yasımızı tutarken, diğer yandan da gelecekteki olası felaketlere karşı hazırlık yapılması talep ediliyor.

İSTANBUL’UN RİSK HARİTASI GÜNDEME GELDİ

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından büyük bir depremin beklendiği İstanbul’un risk haritası yeniden gündeme geldi. İstanbul’da Bakırköy civarındaki evlerin ve mahallelerin risk altında olduğu belirtilirken, zemini sağlam ilçelerle ilgili de bilgi verildi.

ANADOLU YAKASI’NDA ZEMİN DAHA SAĞLAM

-Pendik, Kartal, Kadıköy (Kurbağalıdere bölgesi, Moda’nın deniz kıyısı bölgesi harici), Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Şile ve Adalar ilçeleri.

 -Eminönü, Karaköy (Rıhtım bölgesi dışındaki bölgeler), Beşiktaş, Nişantaşı, Şişli, Taksim, Kağıthane, Gaziomanpaşa, Levent, Maslak, İstinye, Sarıyer, Emirgan ve Bağcılar İlçeleri.

 Ayrıca listede yer almasa da Ataşehir depreme dayanıklı ilçeler arasında yer alıyor. Ancak yine de bina kalitesi ve önlemlerin depreme karşı büyük bir ön hazırlık sağlandığının unutulmaması gerekiyor.