İstanbul'da su kesintisini falan sollayıp geçecek korkunç olay açıklandı... Cehennem sıcakları gelince bir damla bile su bulamayacağız

Meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul'a yönelik önemli bir haber verildi. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Baraj doluluk oranımız %41.39'a indi. Geçen yıl bu zamanlarda %71.06 civarındaydık..." denildi. Önümüzdeki yıllarda İstanbul'u çok büyük bir su sorunu bekliyor.

İstanbul'da su kesintisini falan sollayıp geçecek korkunç olay açıklandı... Cehennem sıcakları gelince bir damla bile su bulamayacağız

Türkiye küresel iklim değişikliğinin de etkisiyle birlikte daha az yağış almaya başladı. Yağışlar belli aylara sığıyor ve çok şiddetli seller oluşturacak şekilde geliyor. Ayrıca el nino sıcaklıklarının da etkisiyle kuraklık farklı bir boyut kazandı. 

İSTANBUL İÇİN KÖTÜ HABER

Meteorolojik kaynaklardan da İstanbul için kötü bir haber verildi. Hava Forum tarafından yaz aylarının ortasında yapılan bu paylaşım, görenlerin moralini düşürdü. 

"TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SU TÜKETİMİ"

Sıcaktan bunalan İstanbullu vatandaş soğuk suya yöneldi. Ancak bu da büyük bir su tüketimini beraberinde getirdi. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Sıcak hava suya yansıdı. İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti. Baraj doluluk oranımız %41.39'a indi. Geçen yıl bu zamanlarda %71.06 civarındaydık..." 

İstanbul'da su kesintisini falan sollayıp geçecek korkunç olay açıklandı... Cehennem sıcakları gelince bir damla bile su bulamayacağız - Resim : 1