İşte İBB’nin deprem yol haritası! Dr. Buğra Gökçe sosyal medyadan bilgilendirdi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul depremine ilişkin yapılan hazırlık sürecine ilişkin önemli bilgilendirmeler yaptı. Dr. Gökçe, “Yapılarımızı güçlendirirken denetimlerimizin sıklık ve yoğunluğunu da arttırarak İstanbulumuzu afetlere daha dayanıklı, daha güçlü ve hazırlıklı bir hale getireceğiz” dedi.

İşte İBB’nin deprem yol haritası! Dr. Buğra Gökçe sosyal medyadan bilgilendirdi

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra gözler olası İstanbul depremine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise atılması gereken adımları hızlandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’un depreme daha hazırlıklı ve dayanıklı olması için hızla adımların atıldığının altını çizerek önemli bilgilendirmeler yaptı.

Güçlendirme ile riskli binaların depreme karşı direnç kazandığını belirten Dr. Buğra Gökçe, “Güçlendirmeyi neden önemsiyoruz? Çünkü güçlendirme ile belli risk grubundaki binalar inşaata göre kısa sürede ve daha az maliyetle depreme karşı direnç kazanarak, bir afet anında vatandaşlarımızın can ve mal kaybına uğramasını engelliyor” ifadelerini kullandı.

“İDARE TARAFINDAN 2 YILDA BİR KONTROL EDİLECEK”

İstanbul Yapı Güçlendirme Yönetmeliği ile projelerin Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanacağını belirten Gökçe, “İstanbul Yapı Güçlendirme Yönetmeliği ile Riskli olduğu tespit edilen ve güçlendirilmesi mümkün olan yapılar için talep edilmesi durumunda kısmi ve tam güçlendirme izni verilecek. Güçlendirme hesap ve projeleri Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanacak. Güçlendirme izni alan yapılar çıkartılacak İstanbul Bina Kontrol ve Muayene Esasları doğrultusunda ilgili idare tarafından 2 yılda bir kontrol edilecek” dedi.

Gökçe, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Bina Muayene ve Kontrol Esasları Çalışması ile daha önce atılmamış bir adım atıyoruz. İstanbul’daki tüm yapıların 5 yılda bir kontrol edilmesini sağlayacağız. Kontrol edilen binalar sertifika alırken, güçlendirilmesi gereken binalar da sarı etiket ile işaretlenecek”

“İSTANBULUMUZU DAHA GÜÇLÜ VE HAZIRLIKLI BİR HALE GETİRECEĞİZ”

“Yapılarımızı güçlendirirken denetimlerimizin sıklık ve yoğunluğunu da arttırarak İstanbulumuzu afetlere daha dayanıklı, daha güçlü ve hazırlıklı bir hale getireceğiz. Tüm İstanbulluların bilgisine sunar, gösterdikleri destek için teşekkür ederim”