İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının faili terörist Ahlam Albashir itiraf etti! Talimatları boynundaki kulaklıktan almış

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir'in, boynundaki kulaklığın sırrı çözüldü. Albashir ifadesinde, talimatları uzaktan bağlantı ile aldığını itiraf etti.

İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının faili terörist Ahlam Albashir itiraf etti! Talimatları boynundaki kulaklıktan almış

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde pazar günü saat 16.20 sıralarında gerçekleşen hain saldırıyla ilgili soruşturmada yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Hain saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir, adım adım izlendiğini ve boynundaki kulaklık sayesinde talimatlar aldığını itiraf etti.

Terörist Albashir, 15.17'de Taksim'e geldi. 15.30'da banka oturup 41 dakika bekledi. 16.11'de bombayı bırakıp gitti. 3 dakika sonra patlama gerçekleşti. Kaçan kalleşin boynundaki kulaklık dikkat çekti.

Takvim'de yer alan habere göre: Albashır'ın kablosuz bağlantı kuran bu cihazla emir aldığı öğrenildi. Hatta sorgusunda da bunu itiraf etti: Bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Kalabalığı gören Hacı da 'Patlat' dedi. Kalktım, patlattım!

Eli gül tutan cani

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçen pazar günü 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı terör saldırısını gerçekleştiren Suriyeli kadın terörist Ahlam Albashir'in görüntüleri tek tek incelendi. Görüntülere göre terörist Albashir, saat 15.17'de Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne girdi. 15.29'da bir kafenin önünden geçerek saat 15.30'da patlamanın yaşandığı banka yerleşti. Saat 16.11'de bombayı koyduğu banktan kalkıp hızla Taksim Meydanı istikametine doğru ilerledi.

Patlama olduktan sonra saat 16.14'te yine koşarak kaçmaya devam etti. 16.17'de ise Taksim Meydanı'nda bir taksiye bindi. Önce Esenler'e, oradan da Yasir E.K. ile Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde yakalandığı adrese gitti. Tüm bu süreçte elindeki gül görüntülere girdi.

Gülü, bir satıcıdan dikkat çekmemek için aldığı, kaçarken de elinden bırakmadığı izlendi. Terörist, emri aldıktan sonra banktan kalkıp bombayı patlattı.