İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'dan sert açıklama: Ekrem Bey’in kayığına binenler istikametini de öyle belirlesin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği sonrası İBB Grup Başkanvekilliği'nden istifa eden İbrahim Özkan, bugün bir kez daha başkanvekilliğine seçildi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Özkan'a, İYİ Partili Rıdvan Uz'dan Ekrem İmamoğlu göndermeli tepki geldi. Uz, "Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'dan sert açıklama: Ekrem Bey’in kayığına binenler istikametini de öyle belirlesin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isteği sonrası İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, İBB İYİ Parti grubunda bugün yapılan grup başkanvekili oylamasında aynı göreve tekrar getirildi.

ÖZKAN, 7 OYLA GÖREVE TEKRAR SEÇİLDİ

İbrahim Özkan, 8 kişinin oy verdiği seçimlerde 7 oyla göreve tekrar seçildi. Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan, “Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Özkan'ın bu paylaşımına İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz tepki gösterdi.

"OTURDUĞUNUZ KOLTUKLAR MİLLETE HİZMET KOLTUĞUDUR"

Rıdvan Uz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Oturduğunuz koltuklar millete hizmet koltuğudur, meydan okuma yeri değildir. İYİ Partinin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve Genel Başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin."

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimlerde CHP ile iş birliğini savunan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan dün Meral Akşener’in talebi doğrultusunda görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.