İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den CHP'ye: Kendi partilerinden daha fazla arkalarında durduk

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2019 yılındaki yerel seçimlerle ilgili "Biz büyükşehir belediyelerini kazandık ve onlarla ilgili kefaret koyduk. Belediye başkanlarımızla ilgili yapılan yanlışların karşısında kendi partilerinden daha fazla arkalarında durduk" dedi. "Siyasi partilerden birbirine geliş gidişler olabilir" diyen Akşener "Sistemi boşaltacak kadar bu işin içerisine girmişse bir belediye başkanı bu gerçekten ahlaksızlıktır, siyasi etiğe uymayan bir durumdur." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den CHP'ye: Kendi partilerinden daha fazla arkalarında durduk

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi. 

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI"
Akşener, 2018’de ittifak sisteminden dolayı ittifakla yola çıktıklarını hatırlatarak, "O ittifak sisteminde gene uçtuk, kaçtık, açtık derken propaganda zamanı muhalif seçmen hakikaten çok duygusal davranıyor. İş hayatımızda matematik geçerli. Ama bu işte duygular hat safhada, şimdi gene uçtuk kaçtık. Sonuçta büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Ve hepimiz aday olduk. Ben oldum, İnce oldu, Temel Karamollaoğlu oldu. Adaylar olduk, olduk, olduk. ‘Erdoğan ben tek onlar hepsi dedi’ ve biz kazanamadık. Sonra 2019 geldi, biz Cumhuriyet Halk Partisi'ne gittik, bir teklifte bulunduk. Biz teklif ettik. 'Umudu kaybolmuş, muhalif seçmeni ayağa kaldırabiliriz’ dedik. Kabul gördü. Bir ay falan bir kendi aralarında tartıştılar. Kabul gördü. Ondan sonra masaya oturduk. Ben arkadaşlarıma bir talimat verdim. Türkiye İYİ Parti, Türkiye'yi tercih edeceksiniz” dedi.

"SİZE KENDİMİZİ TESLİM ETTİK"
6’lı masa derken 2023’e geldiklerine değinen Meral Akşener, "2023’ü uzun uzun anlatmıyorum. Sonucu bir başarısızlıktır. İsteyen benim üzerime bıraksın, isteyen ortaklaştırsın, bir şey fark etmiyor. Netice itibariyle başaramadık. Yani tamamı suçu bana yıksanız ne yazar ki? Yani sonuçta başaramadık. Sonuç itibariyle adını hür ve müstakil koyduğumuz yerel seçim olduğu için de çok daha hem zor hem de gelecek açısından çok önemli bir karar aldık. Yani size kendimizi teslim ettik” ifadelerini kullandı.

"KENDİ PARTİLERİNDEN DAHA FAZLA ARKALARINDA DURDUK"
“Anavatan, DYP kavgası vardı bu ülkede. Doğru Yol Partisi'nde politikaya başladım. Ve o rekabet yani kavga görünüşlü rekabetti ama iki taraf da birbirini partisine elini uzatmazdı" diyen Akşener, "Şimdi biz İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi mesela İzmir'i saymıyorum. İzmir'de desteklemiştik biz o zaman ama neticede İzmir'de yani CHP'nin o kadar büyük bir gücü var ki hani o ceketle kola kutusu işi var ya ona da itiraz ediyorum ama neyse o nedenle onlar almış olsun. İlginç bir şey oldu. Biz bu belediye başkanlarımıza kefalet koyduk. Onlarla ilgili her türlü, onlara yapılan yanlışlıkların karşısında durduk. Kendi partilerinden daha fazla durduk. Mesela dava görüldüğü zaman İmamoğlu'nun yanına gittim. Bir hafta olmuş anama sövüldü, televizyonlardan. ’Niye gittin’ diye. Muhittin Böcek hastalandı. Çeşitli şeyler çıktı hakkında. ‘Şöyle oldu, böyle oldu’ diye. Antalya sökün etti benim ofisime. Genel merkeze sökün etti. Dediler ki, ‘o dönmez artık, şunu seçelim, izin ver şunu seçelim, konuş Kılıçdaroğlu'yla şunu getirelim. Şunu yapalım, şunu yapalım. ’Bunların her birini Muhittin Böcek biliyor. Ben de dedim ki, ‘çok ayıp bir şey bu, çok ahlaksız bir şey bu, milletin seçtiği şahıs hasta bugün öldü, yarın öldü, şöyle oldu, böyle oldu ya, biz karar veremeyiz. Bu çok günahtır, ahlaksızlıktır dedim’. Muhittin Böcek iyileşti aramıza katıldı” diye konuştu.

"BU GERÇEKTEN AHLAKSIZLIKTIR, GERÇEKTEN SİYASİ ETİĞE UYMAYAN BİR DURUMDUR"
Ankara'da da benzer şeyler olduğuna değinen Akşener, "Bu karşınızda duran şahıs sapasağlam bu arkadaşlarımızın yanında durdu. Ama ne oldu? Biz hür ve müstakil kararı aldıktan sonra il, ilçe başkanı, birçok belediye meclis üyelerimiz dahil yönetimde olan arkadaşlarımız dahil, Ankara'da 7'den 77'ye herkes istifa etti. Niçin? Hür ve müstakil kararı aldığımız için. Not ettik bunu. Seçiminde yardımcı olan, arkasında duran bir siyasi partinin yöneticilerine bunu yapan, gerisini söylemeyeyim. Aynı şey Antalya'da oldu, o biraz daha orta karar gitti. Belediye meclis üyelerimiz, eski il başkanlarımız, şunlar bunlar atta oldular. Benzer bir durum İstanbul'da biraz daha üstten belediye meclis üyeleriyle sınırlı kaldı. Bazı ilçe başkanları ama asıl vahim olanı ne biliyor musunuz? Bununla bu arkadaşların övünmesi. Siyasi partilerden birbirine elbette birbirine geliş gidişler olabilir. Yani belediye başkanı adam yapmaz, o bir yere, o partiye transfer olur, onlar olur. Ama şu hareket yapıldığı andan itibaren eğer sistemi boşaltacak kadar bu işin içine girmişse bir belediye başkanı, bu gerçekten ahlaksızlıktır, gerçekten siyasi etiğe uymayan bir durumdur” dedi.