İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural tv100’e konuştu: İBB Başkanı ile ilişki ağını doğru bulmuyoruz!

tv100'ün gündemi belirleyen Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk olan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, İYİ Parti ile İBB Belediye Başkanı arasında yapılan 'kapı arkası' görüşmelerle ilgili "İlişkiler ağı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan bu ilişki ağlarının sonuçta iki kurumunda kararlarını ben dolanmak olarak nitelendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunu da açıkçası demokratik de bulmuyorum." dedi.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. Vural, gazeteci yazar Gürbüz Evren, gazeteci Nedim Şener, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı'nın sorularını yanıtladı.

"BU BİLDİRİDE İNİSİYATİF SAHİBİ OLAN İYİ PARTİ"
Şengül'ün "Özgür Özel’in yönelttiği eleştiri bakımından ne diyorsunuz? Bu son gelişme ile İYİ Parti neden hayır dedi İsveç’in NATO üyeliğine?" sorusuna Vural "Bu bildiride inisiyatif sahibi olan İYİ Parti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sayın Müsavat Dervişoğlu bu konuyla ilgili bir bildiri yayınlanması konusunu gündeme taşıyor, tartışmalar olduğu zamanda diyor ki “ya milletin önünde böyle yapmayalım. İçeriye girelim.” Bir nezaketle. “Yani insanlar üzülür, bu konuda bir ortaklaşa olmuyormuş gibi bir izlenim vermeyelim ve içeri girelim. İçerde değerlendirelim.” Diyerek Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun, Sayın Genel Başkanımızın kendisine iletmesi üzerine böyle bir bildirinin birlik ve bütünlük açısından da önemli olacağını ifade ediyor ve bu hassasiyetle İYİ Parti’nin öncülüğünde." yanıtını verdi. 

"TOPLUMSAL İSTİKRARI SAĞLAYAN DEĞERLER EKSENİNDE BİR SİYASET ÜRETMEK İSTİYORUZ"
Evren'in "İYİ Parti için “çıkış noktası Türkiye’de 2002 yılından beri oluşan Merkez sağ’daki boşluğu doldurmak” denildi. Ama son seçime kadar Merkez sağ’da değil miydi? Şimdi mi yeniden Merkez sağ’da konumlanıyor İYİ Parti? Gerçekten Türkiye’nin sorunlarını bulunduğunuz yerde, Merkez sağ anlayışla nasıl çözeceksiniz? Bu mümkün mü?" sorusu üzerine Vural "Aslında bakıldığında biz toplumsal istikrarı sağlayan değerler ekseninde bir siyaset üretmek istiyoruz." dedi. 

"BEN KAZANMAYA ÇALIŞIYORUM"
Evren'in "Bu kararınızın muhalefeti kaybettirmeye yönelik olduğu söyleniyor?" sorusuna Vural "Olabilir ben kazanmaya çalışıyorum. İpotek mi koyduk bu millete? Güzel insanlar ben bir aday çıkartırım bana oy verir." cevabını verdi. 

"İBB BAŞKANI İLE İLİŞKİ AĞINI DOĞRU BULMUYORUZ"
Vural'ın "Bu konuda Sayın Genel Başkanımız da elbette ifade etti. Bu ilişkiler ağı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile yapılan bu ilişki ağlarının sonuçta iki kurumunda kararlarını ben dolanmak olarak nitelendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunu da açıkçası demokratik de bulmuyorum. İnsanlar istifa edebilir." sözleri üzerine Şener "Orada bir kavram kullandınız. Bunu farklı yorumlayanlar da oldu. “Kurumsal Operasyon ile karşı karşıyayız”. Meral hanım da söyledi. Partimize yönelik operasyon diyorsunuz ama aynı cümlenin içinde Kurumsal Operasyona maruz kalıyoruz. Yani bir kurumun operasyonundan. Bu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mıdır yoksa Cumhuriyet Halk Partisi tarafından size yapılan bir operasyon mudur?" sorusunu yöneltti. Şener'in sorusuna Vural "Bu konuda cevap vermesi gereken onlar. Bir taraftan kurumla acaba iş birliği yapabilir miyiz diye arayış içerisinde olurken diğer yandan da başka türlü ilişkilere girmek. Dolayısı ile bu iki irade ne ölçüde buluşmuştur onu kendilerinin düşünmesi lazım. Bu konuda “bizim bilgimiz dahilinde değildir” diye bir açıklama olmadığına göre belki de kurum olarak böyle bir değerlendirmeyi uygun görmüş olabilirler." yanıtını verdi. 

"İYİLİKTE YARIŞMAK İSTİYORUZ"
Yakışıklı'nın "Mansur Yavaş hususunda Meral Akşener’in dediği “çalışmadı, başarılı olamadı” ifadesine katılır mısınız? Mansur Yavaş bekleneni verebildi mi seçmenine veremedi mi? Sizin adayınız bekleneni verebilecek mi?" sorusu üzerine Vural "Başarılı olunan alanlar var yapılamayan alanlar var. Bu konuda iz birilerini kötülemek istemiyoruz. Biz daha iyisini yapacağız diye düşünüyoruz. Birilerini kötüleyerek değil. İyilikte yardımlaşınız diyor inancımız. İnsanlarınıza kötü lakaplarla hitap etmeyiniz diyor. Yani inancımızın da siyasete verdiği bir çerçeve vardır. Bizde iyilikte yarışmak istiyoruz" cevabını verdi.