İYİ Partili Bahadır Erdem'den çok konuşulacak 'güç birliği' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, yerel seçime ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün için ortada kapı gibi duran gerçek güç birliği yapmadan ülkede hiçbir seçimin kazanılamayacağıdır. Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyükşehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir." ifadelerine yer verdi.

İYİ Partili Bahadır Erdem'den çok konuşulacak 'güç birliği' açıklaması

Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, ittifak olmadan büyükşehirlerde seçim kazanılamayacağını söyledi. Erdem, "Güç birliği olmadan büyükşehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir" dedi. 

Erdem'in açıklamaları şu şekilde: 

"MİLLET İTTİFAKI AKILLICA HAREKET ETMEDİ"
Bugün için ortada kapı gibi duran gerçek güç birliği yapmadan ülkede hiçbir seçimin kazanılamayacağıdır. Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyükşehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir. Genel seçimi muhalefete kaybettiren ittifak sisteminin kötülüğünün yanı sıra asıl Millet İttifakı'nın akıllıca hareket etmemesidir.

"MUHALİF SEÇMENİN PSİKOLOJİSİ DÜŞÜNÜLEREK HAREKET EDİLMEZ İSE YEREL SEÇİMLERDE DE SONUÇ DEĞİŞMEZ"
Akıl bir yana konup hırslar öne çıkınca seçimin de kaybedileceği açıktır. Akılla, matematik biliminin gerçeği ile, Türkiye düşünülerek, ülkeden ümidini kesen, duyduğu bıkkınlık ve hayalkırıklığı ile muhalefeti cezalandırmak için oy atmaya gitmeyecek olan ‘muhalif seçmenin psikolojisi’ düşünülerek hareket edilmez ise yerel seçimlerde de sonuç değişmez."