İYİ Parti'nin kararına CHP'den ilk tepki! Gökan Zeybek, Şaban Sevinç'e konuştu

tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nda Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, İYİ Parti'nin yerel seçimde işbirliği teklifini reddetmesi kararıyla ilgili görüştüğü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in "İYİ Parti'nin kararına saygı duyuyoruz" dediğini aktardı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çoğunluğuyla reddetme kararı programda masaya yatırıldı.

CHP'DEN İLK TEPKİ: SAYGI DUYUYORUZ
İYİ Parti'nin kararıyla ilgili Sevinç, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile görüştü. Sevinç, Zeybek'in "İYİ Parti'nin kararına saygı duyuyoruz" dediğini aktardı. 

"14-15 İTİRAZ OLMASI TOPLUMDAKİ CHP-İYİ PARTİ İŞBİRLİĞİ YAPMASI YÖNÜNDEKİ BEKLENTİYİ GÖSTERİYOR"
Sevinç, Zeybek'in ayrıca "İYİ Parti ilk GİK toplantısında seçime müstakil girme kararını 3 oy itiraz ile almıştı. Şimdi bu sefer 14-15 itiraz olması toplumdaki İYİ Parti ve CHP'nin işbirliği yapması yönündeki beklentinin İYİ Parti yöneticilerini etkilediğini görüyoruz ama bu sonucu etkilemediğini görüyoruz. Bizim belediye başkan adaylarımız Millet İttifakı adayı olarak seçilmişlerdi. Şimdi de bu seçimde seçmenin oyunu bekliyoruz. Yerel seçimleri bir fırsata çevirmeyi düşünen bütün seçmenin oylarını bekliyoruz. Seçmen iradesine ve İYİ Parti'nin kararına saygı duyuyoruz" dediğini söyledi.