İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla... Sakın bu yanlışı yapmayın... 5 yılınız hapiste geçer

Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çok önem verilen canlılar arasında yer alan 'Anadolu Leoparı' için büyük bir seferberlik başlatıldı. Hayvanın İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla'da görülebileceğini belirten yetkililer, canlıya zarar verenlerin 3 yıl ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Kütahya, Afyon, Denizli, Muğla... Sakın bu yanlışı yapmayın... 5 yılınız hapiste geçer

Ormanlarının zenginliğiyle göz dolduran ülkeler arasında yer alan Türkiye'de nesli tükenen hayvanlar arasında yer aldığı düşünülen Anadolu Leoparı hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. 

DKMP Genel Müdürlüğü ile ISUBÜ iş birliğinde yürütülen ve TÜBİTAK 1001-Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen, 'Parsın Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki Yayılışının Araştırılması Projesi' açılış çalıştayı, Antalya Güllük Dağı (Termessos) Mili Parkı'ndaki Leopar Araştırma Birimi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İZMİR'E YAYILIM GÖSTERDİ

Anadolu leoparının yayıldığı alanlara yönelik, Batı Akdeniz'de, bugüne kadar 400'ü aşkın fotokapan kullanılıp yürütülen araştırmalara ilişkin projeye, görüntülenmesi çok zor olan bu türün yayılış alanının Kahramanmaraş'ta Amanos Dağları'ndan başlayıp İzmir'e kadar ve içeride Afyonkarahisar'a kadar olan bölgeler olduğu ihtimalinin güçlü oluşu nedeniyle yeni 3 bölge müdürlüğü dahil edildi.

HAYVANA ZARAR VERENLER YANDI

Yetkililer, hayvana zarar verdiği tespit edilen şahıslara yönelik de ağır yaptırımlar uygulayacak. İlk etapta 1 milyon TL para cezası ve 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.