Çocukların maske kullanımıyla ilgili flaş uyarı!

Japon Pediatri Derneği korona virüsü sebebiyle kullanımı yaygınlaşan maskelerin herkes için iyi olmadığını açıkladı. Kuruluş, "Maskeler iki yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalı. Çocuklarda hava geçişi dar olduğu için nefes zorluğu yaratabilir" açıklamasını yaptı.

Korona virüsü salgınının hızla küresel bir salgın haline gelmesiyle birlikte Japonya’dan flaş bir uyarı geldi. Japon Pediatri Derneği, 2 yaşından küçük çocukların maske kullanmasının çok tehlikeli olduğunu duyurdu. Japon Pediatri Derneği, belli bir yaşın altındaki çocuklara maske takılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kuruluş resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Çocukların hava yolları çok dar olduğu için nefes almakta zorluk yaratabilir ve bu da boğulma riskini doğurabilir. Dolayısıyla 2 yaşından küçük çocuklar maske takmamalı” uyarısında bulunuldu.

Yaklaşık 16 bin vakanın görüldüğü Japonya’da merkezi bulunan kuruluş, “Çocuklar arasında vaka sayısı çok düşük ve çocuklar genelde evde ailelerinden hastalığı kapıyor. Okullarda ya da kreşlerde hiç salgın görülmüyor” ifadesini kullandı.