Japonya Lupit Tayfunu ile boğuşuyor: 300 bin kişi tahliye edildi

Japonya’da etkili olan Lupit Tayfunu'nun neden olduğu şiddetli sağanak yağış sebebiyle yaklaşık 300 bin kişiye tahliye uyarısı yapıldı. Ülkede tren seferleri askıya alındı, 63 uçuşun ise iptal edildiği bildirildi.

Japon Denizi kıyısındaki eyaletler başta olmak üzere şiddetli yağışa neden olan Lupit Tayfunu ile boğuşuyor. Hiroşima, Shimane ve Ehime eyaletleri gibi riskli bölgeler için 300 bin kişiye tahliye uyarısı yapıldığı öğrenildi.

Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Osaka şehri ile Kansai Uluslararası Havaalanı'nı birbirine bağlayan köprü geçici olarak trafiğe kapatılırken, hızlı tren seferlerinde de kısmi aksaklıklar yaşandı. Ayrıca zorlu hava koşulları nedeniyle 63 uçuşun iptal edildiği kaydedildi. Shimane eyaletinde yoğun yağışın neden olduğu nehir taşkınında bir kişinin kaybolduğu belirtilirken, Tokyo'daki Sumida Nehri'nde de su seviyesinin yükselerek yaya yoluna ulaştığı amatör kameralara yansıdı.

Japonya Meteoroloji Ajansı tüm ülkeyi uyardı

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin Kanto, Kansai ve Tokai bölgelerinde gece boyunca aşırı yağış riskinin devam edeceği konusunda uyardı. Yerel otoriteler riskli bölgelerde yaşayan sakinleri şiddetli yağışlar, kuvvetli rüzgarlar, heyelanlar, su baskınları ve yüksek dalgalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.