Prof. Ahmet Ercan'dan kritik sözler: 7 büyüklüğündeki deprem...

Kamuoyunun yakından tanıdığı jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe depremler sonrası korkutan açıklamalara imza attı.

Prof. Ahmet Ercan'dan kritik sözler: 7 büyüklüğündeki deprem...

Jeoloji proefesörü Ahmet Ercan, Akdeniz ve özellikle Girit Adası çevresinde meydana gelen depremler sonrasında açıklamada bulundu.

Sürekli hale gelen depremleri ip atlayan çocuğa benzeten Ercan, “Bu depremler Datça, Marmaris, Fethiye, Kaş ve hatta göller bölgesine kadar etkili olabilir. Buralarda 6, 6.5 ve hatta 7 büyüklüğündeki depremler benim için şaşırtıcı olmaz” dedi.

"7 büyüklüğündeki depremler benim için şaşırtıcı olmaz''

‘Bu depremler Türkiye'yi ilgilendiriyor mu?’ sorusuna Ercan, “Tabii ki ilgilendiriyor. Çünkü deprem siyasi sınır tanımaz. Adalar dediğiniz kesim de zaten bundan yaklaşık 20 bin yıl önce Türkiye anakarasının devamı olan, deniz çekilmeden önceki yerler. Dolayısıyla buradaki depremler Datça, Marmaris, Fethiye ve Kaş'ta etkilerini görüyoruz. Bu depremler Türkiye anakarası altına da gidebilir. Eğer Türkiye anakarası altına giderse Teke Yarımadası yani Muğla ilinde deprem olur. Fethiye'den Göller Bölgesine kadar çıkar. Bu depremler şu anda buralar için de alarm vericisi. Buralarda 6, 6.5 ve hatta 7 büyüklüğündeki depremler benim için şaşırtıcı olmaz” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü