Kadıköy, Ümraniye, Bahçelievler, Şişli, Sarıyer ve Esenyurt... İstanbul'un tüm ilçelerini ilgilendiriyor. Müthiş açıklama geldi

İstanbul'da hükümetin fahiş kira artışını önlemek adına hayata geçirdiği yüzde 25 sınırlaması başta Kadıköy, Ümraniye, Bahçelievler, Şişli, Sarıyer ve Esenyurt olmak üzere tüm ilçelerde uzatılıyor.

Kadıköy, Ümraniye, Bahçelievler, Şişli, Sarıyer ve Esenyurt... İstanbul'un tüm ilçelerini ilgilendiriyor. Müthiş açıklama geldi

Türkiye'de son dönemde kiralarda yaşanan haksız artışlar hükümeti de harekete geçirdi. Hükümet tarafından vatandaşları korumak adına yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Bu temmuz ayında sona erecek uygulama hakkında yeni gelişmeler yaşandı.

YÜZDE 25 SINIRINDA SÜRE UZATILIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Türkiye’deki binlerce kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, kira artışlarındaki %25'lik sınır düzenlemesinin süresi uzatılıyor. Ayrıca yaptırım konusu da hükümet tarafından gündeme alındı. 

"HAPİS CEZASI YA DA İDARİ PARA CEZASI OLABİLİR" 

Bakan Bozdağ'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Bu süre uzatılacak. Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar. Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık.” 

İLÇELERE GÖRE KİRA ARTIŞ SINIRLAMASI DA GÜNDEME GELEBİLİR

Yüzde 25 sınırının yanı sıra kira konusunda dah yüksek bedeller talep edilen ilçeler için farklı  düzenlemeler de gündeme gelebilir. Bu düzenlemenin amacı Beşiktaş veya Esenyurt arasında kira artışı konusunda bir denge sağlamak.