Kadıköy'de 13.5 milyar TL'lik derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak

Trendyol Süper Lig’in 18.haftasında kadrolarının piyasa değeri 13.5 milyar TL olan Fenerbahçe ile Galatasaray derbi müsabakasında karşılaşacak. İki takım 398.kez birbirlerine rakip olacak. Rekabette Fenerbahçe’nin galibiyet sayılarında Galatasaray’a karşı 148 – 127 üstünlüğü bulunuyor.

Kadıköy'de 13.5 milyar TL'lik derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak

Trendyol Süper Lig’de heyecan 18.hafta maçlarıyla devam ediyor. Derbi müsabakasında Fenerbahçe evinde Galatasaray’ı ağırlıyor. Fenerbahçe - Galatasaray maçı 24 Aralık Pazar Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yardımcılıklarını ise Mehmet Emin Tuğral ve Süleyman Özay yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Cihan Aydın üstlenecek.

VAR’da Mustafa İlker Coşkun, AVAR’da ise Özgür Yankaya ve Kerem Ersoy görev alacak.

Kadıköy'de 13.5 milyar TL'lik derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak - Resim : 1

FENERBAHÇE’NİN SON DURUMU

Ligde geride kalan 16 maçta iki takım da 14'er galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet alarak 43 puanı bulunan Fenerbahçe averajla lider durumda yer alıyor. Fenerbahçe, attığı 44 golle ligin en çok skor üreten takımı konumunda bulunuyor.

Sezona 10 maçlık galibiyet serisiyle başlayarak bu anlamda rekor kıran teknik direktör İsmail Kartal'ın ekibi, sahasında Trabzonspor'a 3-2 mağlup olduktan sonra Adana Demirspor ile deplasmanda berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım, bu beraberliğin ardından ligde çıktığı 4 maçta VavaCars Fatih Karagümrük, EMS Yapı Sivasspor, Beşiktaş ve Mondihome Kayserispor maçlarını galibiyetle tamamladı.

FENERBAHÇE’NİN EKSİKLERİ

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde 5 eksik bulunuyor. Kayserispor deplasmanında kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş ve Fred cezalı oldukları için yarın takımlarını yalnız bırakacak.

Sakatlıkları bulunan Becao, Zajc ve Serdar Aziz de Galatasaray karşısında oynayamayacak.

FENERBAHÇE’DE 2 FUTBOLCU SARI KART CEZA SINIRINDA

Sarı kart sınırında olan İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo yarın derbide sarı kart görmesi durumunda 19. haftadaki İstanbulspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE’DE DZEKO DÖNDÜ

Sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edilen ve bu nedenle Mondihome Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta riske edilmeyen golcü oyuncu Edin Dzeko, Galatasaray maçıyla formasına kavuştu.

Ligde oynadığı 15 maçta 12 gol atıp takım arkadaşlarını da 4 kez golle buluşturan Bosna Hersekli futbolcu, bu sezon forma giydiği 21 resmi maçta ise toplamda 16 gol atıp 7 asist yaparak 23 gole katkı sağladı.

FENERBAHÇE’NİN GOL YÜKÜNÜ 4 FUTBOLCU ÇEKİYOR

Fenerbahçe, 16 lig maçında 44 gol atarken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 34 kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de geride kalan haftalarda rakip ceza sahasında en fazla topla buluşma ve en fazla net pozisyon yakalayan takım oldu. Kanarya, ligde en fazla gol atan (44) takım konumunda yer alırken, 16 müsabakanın 15’inde rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Ligde 12 golle, gol krallığında Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi birlikte zirvede yer alan Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko, sarı-lacivertlilerin gol yükünü çekerken 4 de asisti bulunuyor. Kanarya da Dzeko’nun yanı sıra Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci bu sezonki performansıyla ön planda olan isimler. Tadic, ligde 7 gol, 6 asist yaparken, Szymanski 8 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşayan İrfan Can Kahveci ise 6 gol, 3 asisti bulunuyor.

Teknik Direktör İsmail Kartal, lig maçlarında en çok görev verdiği bu isimler oldu. Kayserispor maçında sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Dzeko, 15 lig maçında forma giyerken, Tadic, Szymanski ve İrfan Can ise 16 lig maçının tamamında oynadı.

Öte yandan sarı-lacivertliler; Dzeko, Szymanski ve İrfan Can’ın skor katkısı yaptığı tüm müsabakalarda sahadan galibiyetle ayrıldı.

Ligdeki skor katkılarının yanı sıra UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ön plana çıkan bu isimler, takımının gruptan lider çıkmasında önemli rol oynadı. Dzeko, Tadic, Szymanski ve İrfan Can sarı-lacivertli formayla iki kulvarda da toplam 48 gole imza attı.

Fenerbahçe, Kadıköy’de bu sezon çıktığı 8 lig maçında 21 puan toplarken, rakip filelere 26 gol attı. Edin Dzeko, iç sahada 6 kez gol sevinci yaşarken, 1 de asist yaptı. Sebastian Szymanski ise 6 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Kadıköy'de 13.5 milyar TL'lik derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak - Resim : 2

GALATASARAY’IN LİGDEKİ SON DURUMU

Ligde çıktığı 16 karşılaşmada 14 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi yaşayan sarı-kırmızılılar, 43 puan topladı. Haftaya lider Fenerbahçe ile puan puana giren Galatasaray, averajla ikinci sırada bulunuyor.

GALATASARAY’IN EKSİKLERİ

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez derbide forma giyemeyecek.

Göğüs kasında kopuk oluştuğu için ülkesi Portekiz'de ameliyat edilen tecrübeli futbolcu, takımının yanında olamayacak.

GALATASARAY’DA MUSLERA GERİ DÖNDÜ

Sarı-kırmızılı ekibin kaptanı Fernando Muslera'nın cezası sona erdi.

Sarı kart cezası nedeniyle ligin 17. haftasındaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyen tecrübeli file bekçisi, derbide kaleyi koruyabilecek.

GALATASARAY’DA 4 FUTBOLCU SARI KART CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da Sacha Boey, Barış Alper Yılmaz, Lucas Torreira ve Davinson Sanchez, derbi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular, yarınki müsabakada kart görmesi durumunda 19. haftadaki TÜMOSAN Konyaspor müsabakasında görev yapamayacak.

Kadıköy'de 13.5 milyar TL'lik derbi! Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak - Resim : 3

FENERBAHÇE VE GALATASARAY 398.KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 397 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 122 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

LİGDE 133.KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde 132 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 52-37 üstünlük kurdu. Ligdeki 43 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 130 gol kaydetti.

GALATASARAY, KADIKÖY'DE SON 6 MAÇTA 1 KEZ MAĞLUP OLDU

Galatasaray, tarihi rekabette deplasmanda rakibiyle yaptığı son 6 maçta sadece 1 kez mağlup oldu.

Sarı-kırmızılılar, 2018'den bu yana Kadıköy'de çıktığı 6 derbide 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Söz konusu dönemde rakip filelere 8 gol gönderen "Cimbom", kalesinde 4 gol gördü.

13.5 MİLYAR TL'LİK DERBİ

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt'ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 222 milyon Euro'luk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda ilk sırada yer alıyor. Kanarya'nın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 195 milyon Euro ve ikinci sırada bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 13.5 milyar TL.

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Sacha Boey 22 milyon Euro'luk değeriyle sahanın en değerli oyuncusu olacak. Boey, Süper Lig'de de piyasa değeri en yüksek futbolcu olarak yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi ve Tete'nin ise 20'şer milyon Euro değeri bulunuyor. Fenerbahçe'de ise Ferdi Kadıoğlu ve Sebastian Szymanski, 20 milyon Euro ile takımın en değerli iki futbolcusu konumunda. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Cengiz Ünder'in de 16 milyon Euro piyasa değeri var.

OKAN BURUK İLE İSMAİL KARTAL 7.KEZ BİRBİRLERİNE RAKİP OLACAK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bugüne kadar 6 resmi maçta karşılaştı. Bu mücadelelerde Buruk 3, Kartal da 2 kez sahadan galip ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bugüne kadar 6 resmi maçta karşı karşıya geldi.

Söz konusu müsabakalarda Okan Buruk; Gaziantepspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'i çalıştırırken, İsmail Kartal ise Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor'un başındaydı. Geride kalan karşılaşmalarda Buruk'un takımları 3 kez, Kartal'ın ekipleri de 2 defa sahadan 3 puanla ayrıldı. 1 mücadele ise berabere sona erdi. Geride kalan maçlarda Okan Buruk’un çalıştırdığı takımlar 10, İsmail Kartal’ın yönettiği ekipler ise 9 gol sevinci yaşadı.

İki teknik direktör en son 1 Kasım 2020 tarihinde karşılaştı. Okan Buruk, Başakşehir'i, İsmail Kartal da Konyaspor'un çalıştırıyordu. Bu maçı Başakşehir deplasmanda 2-1'lik skorla kazandı.