Kadıköy’den neden aday oldu? ‘Komünist başkan’ Fatih Mehmet Maçoğlu ilk kez Barış Yarkadaş’a konuştu: Sosyalist modeller deniyoruz

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a konuşan Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'nin birçok bölgesinde sosyalist modeller denediklerini belirterek "Sadece Kadıköy değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde sosyalist modeller öne çıkaracağız. Sosyalist modelin daha iyi olduğunu, insancıl olduğunu göstereceğiz. Hakikat etten ileri bir program bu. Bundan kaynaklı olarak Kadıköy denk geldi, ülkenin bütününde sosyalist modelleri geliştireceğiz" dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, tv100 Ankara temcilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, ilk kez Barış Yarkadaş'a konuştu. 
Kadıköy’den neden aday oldu? ‘Komünist başkan’  Fatih Mehmet Maçoğlu ilk kez Barış Yarkadaş’a konuştu: Sosyalist modeller deniyoruz - Resim : 1
"TÜRKİYE’NİN BİRÇOK BÖLGESİNDE SOSYALİST MODELLER ÖNE ÇIKARACAĞIZ"
Yarkadaş'ın "Sayın Maçoğlu neden Kadıköy’den aday oldunuz?" sorusuna Maçoğlu "Dünya toprakları üzerindeki bütün temel ihtiyaçlar ve haklar tüm insanlar ve diğer canlılar için. Biz sosyalistler böyle bir modeli önemsiyoruz. Bugün burjuva kapitalist sistem genelde bu tür şeyleri daha çok ticarileştiriyor. Biz bu meseleleri bir ihtiyaç dâhilinde tartışma yürütüyoruz. Sadece Kadıköy değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde sosyalist modeller öne çıkaracağız. Sosyalist modelin daha iyi olduğunu, insancıl olduğunu göstereceğiz. Hakikat etten ileri bir program bu. Bundan kaynaklı olarak Kadıköy denk geldi, ülkenin bütününde sosyalist modelleri geliştireceğiz." ifadeleriyle yanıt verdi.

"HALKA GİDECEĞİZ, DOĞRU OLANI ANLATACAĞIZ"
"Kazanamazsanız nasıl bir tavır izleyeceksiniz?" sorusunu ise Maçoğlu "Ben öyle bir şey düşünmüyorum. Hiç kimse toplumu ipotek altına alamaz. Hiç kimsenin öyle bir iddiası olamaz, halk bana ait gibi… Halka gideceğiz, doğru olanı anlatacağız. İnsanların karar vermesini sağlayacağız. Ben bu halka güveniyorum. Kadıköy’ün bunu anlayacağını düşünüyoruz. Bu halkın parasını bu halka vereceğiz." şeklinde cevaplandırdı.