Kamu kurumlarında pazartesi günü mesai var mı? Kronik hastalar, engelli personel ve hamileler idari izinli mi?

Etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı bazı illerde hayatı olumsuz etkiliyor. Valilikler bir bir okulların tatil olduğunu duyururken bazı illerde de kamu kurumlarında çalışan özellikle hamile ve engelli personel ile ilgili idari izin kararı alındı. Peki, Kamu kurumlarında pazartesi günü mesai var mı? Engelli personel ve hamileler idari izinli mi? Kamu kurumları yarın tatil mi? İşte detaylar…

Kamu kurumlarında pazartesi günü mesai var mı? Kronik hastalar, engelli personel ve hamileler idari izinli mi?

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle uyarılar gelmeye devam ediyor. Bazı illerin Valilikleri okulları tatil ederken, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlar için de idari izin kararı verildi.

KAMU KURUMLARINDA PAZARTESİ GÜNÜ MESAİ VAR MI?

Fırtına ve etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sadece okulların yarıyıl tatilleri uzatıldı. Kamu kurumlarında çalışanların idari izinli sayılması ile ilgili henüz açıklama gelmedi.

ENGELLİ PERSONEL VE HAMİLELER İDARİ İZİNLİ Mİ?

Bingöl Valiliği, okulların tatil edildiğini duyurmasıyla birlikte hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

Malatya Valiliği de kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacağını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, Sivas Valiliği, Gaziantep Valiliği ve Şanlıurfa Valiliği de engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağını duyurdu. Hamile, kronik hastalığı bulunan personel ile engelli kamu personelleri bulundukları illlerin Valiliklerinin sosyal medya hesaplarından izinli olup olmadıklarını öğrenebilecek.