Kanadalı gazeteci deprem bölgesine gitti, Türklerle ilgili fark ettiği bir detayı hemen kaleme aldı

Deprem felaketi sonrası afet bölgelerine hem uluslararası arama kurtarma ekipleri hem de basın mensupları gitti. Bu kişiler arasında Kanadalı gazeteci Kristina Jovanovski’da yer aldı. Jovanovski depremzedelerin kendisine gösterdiği misafirperverlik karşısında duygulandığını dile getirdi.

Kanadalı gazeteci deprem bölgesine gitti, Türklerle ilgili fark ettiği bir detayı hemen kaleme aldı

Deprem felaketi sonrası bölgede giden  Kanadalı gazeteci Kristina Jovanovski afet bölgesinde Türk vatandaşların kendisine göstermiş olduğunu misafirperverlikten söz etti.  

Kanadalı gazeteci deprem bölgesine gitti, Türklerle ilgili fark ettiği bir detayı hemen kaleme aldı - Resim : 1
 
YEMEĞE ÇAĞIRILDI
Kanadalı gazeteci sosyal medyadan bir sofranın fotoğrafını paylaşarak, “Türk misafirperverliği acil durumlarda bile devam ediyor. Dün yarım saatlik konuşmamızın ardından iki aile beni yemek yemeye ve çay içmeye çağırdı." ifadelerini kullandı.

Kanadalı gazeteci deprem bölgesine gitti, Türklerle ilgili fark ettiği bir detayı hemen kaleme aldı - Resim : 2
 
“PARA ALMASI İÇİN ISRAR ETTİM”

Ekipmanları için pil almak adına sağlam kalan bir dükkana gittiğini belirten Kanadalı gazeteci, “Bir pil takımı satın almak gerekiyordu. 200 TL idi. Bende sadece 150 TL vardı. Adam sorun değil dedi ve parayı verdim. Daha fazla para çektim ve paramın geri kalanını alması için ona 3 kez ısrar etmek zorunda kaldım” dedi.

 Kanadalı gazeteci deprem bölgesine gitti, Türklerle ilgili fark ettiği bir detayı hemen kaleme aldı - Resim : 3

Ardından yaptığı paylaşımda ise dükkan sahibinin kendisine çorba ısmarladığını ve otobüsünü beklerken oturması için sandalye verdiğini belirterek Twitter paylaşımında, “Şimdi bana çorba ısmarladı ve otobüs beklerken oturmam için bir sandalye verdi” ifadelerini kullandı.