Kar tatili olacak mı? İstanbul’a kar yağışı başladı mı? Valilikten son dakika kar açıklamaları!

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle Meteoroloji, AKOM, AFAD ve Valiliklerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle Sibirya kökenli soğuk bir havanın etkisine girecek İstanbul’da kar yağışı ile don olaylarına karşı uyarıldı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak okullardaki eğitim ile ilgili Valiliklerin yaptığı açıklamalar anbean takip ediliyor. Peki, Kar tatili olacak mı? İstanbul’a kar yağışı başladı mı? Valilikten kar açıklamasının detayları!

Kar tatili olacak mı? İstanbul’a kar yağışı başladı mı? Valilikten son dakika kar açıklamaları!

Yurt genelinde karlı ve soğuk hava etkisini gösteriyor. Yer yer kar yağışının olduğu illerde önemler alınırken, kar yağışı ve fırtınanın beklendiği illerde ise yerel yönetimler tarafından sık sık uyarılar yapılıyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi ve olası kazaların önlenmesi amacıyla Meteoroloji, AKOM, AFAD ve Valiliklerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Öte yandan okulların 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle Valiliklerin ve Kaymakamlıkların açıklamaları da dikkatle takip ediliyor.

İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI BAŞLADI MI?

Sibirya kökenli soğuk bir havanın etkisine girecek İstanbul’da Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava şehre giriş yaptı. Soğuk hava nedeni ile hâlihazırda 5-7°C’ler civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3°C) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos vb.) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden (15:00) sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği, beraberinde buzlanma ve don olayları ile birlikte kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor. 

VALİLİKTEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?  

İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da Kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklenen hava dalgası ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vali Yerlikaya, “Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olalım.” uyarısında bulundu.

 

 Pazartesi günü başlayacak okullar ile ilgili henüz Valilikten açıklama gelmezken, Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından vatandaşların bilgilendirmeleri takip etmelerini istedi.

AFAD UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından İstanbul’da yaşayan vatandaşların telefonlarına uyarı mesajı gönderdi. AFAD’ın gönderdiği mesajda, “Meteoroloji’ye göre yarın İstanbul’da kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadelerine yer verildi.