Milliler hata yapmadı Katar biletini almaya son bir maç kaldı

Ay-Yıldızlılar 1-0 geriye düştüğü Karadağ deplasmanından istediğini aldı. Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün golleriyle 2-1 kazanan Milliler, Hollanda'nın ardından G Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak, Katar yolunda Play-Off'larda mücadele etmeye hak kazandı!

Milliler hata yapmadı Katar biletini almaya son bir maç kaldı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu onuncu ve son hafta maçında A Milli Takımımız, Karadağ'ı 2-1'lik skorla geçerek Dünya Kupası için Play-off oynama hakkı kazandı. 

A Milli Takımımız, Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki son maçında Karadağ'a konuk oldu. Cebelitarık'ı 6-0'lık farklı skorla geçen ve Norveç'in puan kaybıyla 2. sıraya yerleşen Stefan Kuntz yönetimindeki Ay Yıldızlılar, zorlu deplasmandan zaferle dönmek istiyordu. Bu maç sonunda Dünya Kupası'na direkt de gidebilirdik, 2. olup Play-Off bileti de alabilirdik, turnuvaya veda da edebilirdik. Mucize gerçekleşmedi ama Ay-Yıldızlılar 1-0 geriye düştüğü Karadağ deplasmanından Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün golleriyle istediğini aldı. Milliler 2-1 kazanırken, Karadağ'ın tek sayısı Fatos Beqiraj'dan geldi.

Norveç'in hayalleri suya düştü

Grubun diğer maçında ise Hollanda, Norveç'i konuk etti. Portakallar, 86'da Steven Bergwijn, 90+1'de Memphis Depay'ın attığı gollerle, İskandinav ekibini 2-0 devirdi. Bu sonuçların ardından Hollanda 23 puanla G Grubu'nu lider tamamladı ve direkt olarak Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti. Millilerimiz ise 21 puanla 2. oldu ve Play-Off oynama hakkı kazandı. Norveç ise 18 puanda kalarak, Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılma hayallerini sona erdirdi.

"Dediklerimizi başardık"

A Milli Takımımız'ı, 2022 FIFA Dünya Kupası Play-Off'larına götüren teknik direktörümüz Stefan Kuntz, 2-1'lik Karadağ zaferi sonrasında konuştu. Milliler'in performansından memnun olduğunu belirten Alman çalıştırıcı, "Her iki maçta da 6 puan almalıyız, rakiplerimiz ikramda bulunursa o kapıdan geçmeliyiz' demiştik. Bu dediğimizi başardık. Play-Off maçlarında da en iyi mücadeleyi vereceğiz" yorumunu yaptı.