Karayolları açıkladı: İşte yollardaki son durum

Türkiye yoğun kar yağışının etkisi altında. Yurt genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava trafikte aksamalara neden oluyor. Kar yağışının devam ettiği bölgede, kara yolları ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürürken Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli yollardaki son durumu açıkladı.

Karayolları açıkladı: İşte yollardaki son durum

Kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle trafikte yoğun aksamalar yaşanıyor.

Son yılların en sert kışınının yaşandığı Bolu'ya girişlerin hava şartları sebebiyle kapatıldığını duyuran Vali Ahmet Ümit, 1950'den bu yana en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya olunduğunu belirtti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas'ta 5 bin 206 vatandaşın yurtlarda misafir edildiğini bildirdi.

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Türkiye genelinde yollardaki son durumu paylaştı.

İşte ulaşıma kapatılan ve açılan yollar...

- D100 Bolu Dağı Geçişi her iki istikamette tüm araçların trafiğine açılmıştır. Otoyol güzergâhında Ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedir.

- Ankara- İstanbul Yolu her iki yönden de trafiğe açılmıştır.

- Ankara Otoyolu Bolu Dağı Tünel İşletme Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olan kesim, her iki istikamette de trafiğe açılmıştır.

- Tunceli-Pülümür Yolu'nun 0-69. km'leri arası 10:20 itibarıyla trafiğe açılmıştır. Yolun 0-25. km'leri arası ise TIR trafiğine halen kapalıdır.

- Şarkışla - Altınyayla - Ulaş İl Yolu 30- 67. km'leri arası ulaşıma açılmıştır.

- Zara - İmranlı - Kızıldağ Devlet Yolu 34-65. km'leri arası Kızıldağ - Altköy Devlet Yolu 0-29. km'leri arası ( Kızıldağ Geçidi) saat 22:15 itibarıyla tırlar hariç ulaşıma kapatılmıştır.

-Karakoçan- Çan il Yolu'nun 6-42 km'leri, Çan- Kiğı İl Yolu'nun 2-25 km'leri, Karakoçan - Yayladere İl Yolu'nun 0-30 km ve 0- 16 km'leri arası araç trafiğine açılmıştır.

Karayolları açıkladı: İşte yollardaki son durum - Resim : 1

- Tunceli - Ovacık İl Yolu ile Palu - Beyhan - Gökdere Yolu araç trafiğine açılmıştır.

- Bingöl Yolçatı- Sancak İl Yolu 0-27 km'leri arası saat 09:00 itibarıyla araç trafiğine açılmıştır.

- Bursa - Karacabey, özellikle Yenikaraağaç - Uluabat arası, yoğun yağış ve tipi sebebiyle TIR trafiğine kapatılacaktır.

- Kayseri-Erciyes-Develi İl Yolu tüm araçların trafiğine açılmıştır.

- Sivas - ( Kangal-Gürün Ayrımı) Devlet Yolu 41-68. km'leri, (Ulaş - Gürün Ayrımı) - Kangal Devlet Yolu 0-20. km'leri, Kangal Alacahan Hekimhan Devlet Yolu 0-42. km'leri arası tekrar trafiğe açılmıştır.

- Pazaryolu-Erzurum Yolu 9-11. km’ler arası çığ düşmesi nedeniyle bugün saat 08:30 itibarıyla ulaşıma kapanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir.

- Pınarbaşı-Gürün Yolu TIR hariç araç trafiğine açılmıştır.

- Çamoluk - Sivas İl Sınırı Yolu'nun 0- 13. km'leri Gölova - Giresun İl Sınırı Yolu'nun 0-26. km'leri arası yoğun esinti ve tipi nedeniyle saat 01:30 itibarıyla ulaşıma kapatılmıştır.

- Alucra - Yağlıdere İl Yolu'nun 103-113. km'leri arası yoğun kar ve tipi nedeniyle saat 00:10 itibarıyla ulaşıma kapatılmıştır.

Karayolları açıkladı: İşte yollardaki son durum - Resim : 2

- Çat-Karlıova Yolu 50-81. km’ler arası trafiğe açılmıştır.

- Yarpuzlu i.Y
-Sincik - (Malatya il sınırı) i.Y. 27-63. km'ler arası
-Kuyucak i.Y.
-Beşyol i.Y.
-Harmanlı i.Y. taşıt trafiğine açılmıştır.

- Bingol- Elazığ Devlet Yolu'nun 31-46 ile 0-23 km'leri arası saat 02:10 itibarıyla TIR hariç araç trafiğine açılmıştır.

- Kayseri Devlet Yolu'nun 18-57. km 'leri ile Kozluca - Akçadağ arası 4- 44km'leri arası saat 02:30 itibarıyla taşıt trafiğine açılmıştır.

- Ayrım- Kiğı İl Y. 0-4 km'leri, Çan-Kigı il Y. 0-38 km, Karakoçan- Çan Y. 6-41 km'leri, Ayrım Adaklı Y. 0-14 km, Karakoçan- Yayladere Y. 0-30 km 0- 16 km Bingol- Sancak Y. 0-47 km,Yolçatı- Sancak il Y. 0-27 km'leri arası saat 21: 40 itibarıyla araç trafiğine kapatılmıştır.

- Yalova-Bursa hattı yoğun kar almaya başlamış; bu sebepten #Dürdane Rampaları TIR trafiğe kapatılmıştır.

- Adıyaman Gölbaşı Devlet Yolu 0- 74. km'leri trafiğe açılmıştır.

-Kayseri Devlet Yolu 18- 57 km'leri araç trafiğine açılmıştır.

- Mercan-Çat Yolu saat 23:00 itibarıyla trafiğe kapatılmıştır.

- Çat-Karlıova Yolu 50-81. km’ler arası 22:50 itibarıyla kar ve tipi nedeniyle tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır.

- Bingöl-Erzurum Devlet Yolu (0-49. ile 0-40. km'leri arası) yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 21:50 itibarıyla araç trafiğine kapatılmıştır.

 

AFAD: Karda yollarda mahsur kalan 5 binin üzerinde kişi yurtlarda misafir edildi

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yoğun kar yağışları nedeniyle kapanan yolların açılması ve vatandaşların barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD, karayolları, jandarma, 112, belediyeler, il özel idare ve Türk Kızılay ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Karayolları açıkladı: İşte yollardaki son durum - Resim : 4

Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas'ta 5 bin 206 vatandaşın yurtlarda misafir edildiği belirtilen paylaşımda, meteorolojik uyarılar takip edilerek zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması istendi.